Droner fylt med eksplosiver er den nye trusselen fra islamistene på Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: Creative Commons)

Droner med eksplosiver den nye trusselen fra terrorister på Gaza

Ikke bare raketter og terrortunneler som truer innbyggerne i Sør-Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Nylig brukte terrorister på Gazastripen en drone til å frakte eksplosiver over grensen til Israel. Et israelsk militærkjøretøy ble skadet da eksplosivene ble sluppet like i nærheten av kjøretøyet. Denne bruken av droner fra Gaza til å bombe mål på israelske side av grensen er en skremmende utvikling, mener Yossi Yehoshua i en kommentar i avisen Yedioth Ahronot.

«Det israelske forsvaret var fullt klar over at militante på Gaza hadde denne kapasiteten, men de trodde nok ikke at det ville oppstå en situasjon hvor bruken av droner ble på nivå med raketter», forklarer han.

Bruk av droner med eksplosiver er en relativt ny utfordring for det israelske forsvaret, selv om det har vært flere slike angrep bare i løpet av de siste månedene. Nå frykter flere at det vil bli mange slike angrep framover.

«Den første utfordringen var rakettene, men det israelske forsvaret fant en måte å forsvare seg på med rakettforsvaret Iron Dome. Så ble det gravd terrortunneler under bakken, men IDF fant nok en kostbar måte å bekjempe en trussel på – med en underjordisk barriere til 7,6 milliarder kroner».

Et israelsk militærkjøretøy ble skadet da en drone slapp en bombe like i nærheten. (Foto: IDF)

Nå tar Hamas, Islamsk Jihad og andre terrorgruppen i bruk droner. Det utgjør en betydelig trussel, ikke bare mot israelske soldater langs Gaza-grensen, men også for sivile i områdene som grenser til enklaven.

«Den eneste løsningen på denne utfordringen, som med andre trusler fra Gaza, er å gjenopprette israelsk avskrekking og endre politikken», skriver den israelske kommentatoren.

Yehoshua mener det israelske forsvaret må slå hardere tilbake mot Hamas. Han viser til at den israelske responsen mot droneangrep fra Gaza ikke er i nærheten av hva den militære responsen på et droneangrep fra iranere i Syria er. I august stanset israelske jagerfly et droneangrep fra Syria.

«For at ikke Hamas skal vokse på størrelse med libanesiske Hizbollah, må drone-truslene mot den sørlige grensen adresseres så fort som overhodet mulig. Vi kan ikke lene oss tilbake og vente til de har smuglet avanserte våpen inn til enklaven før en nødvendig israelsk kampanje på stripen».

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart