Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Droner med eksplosiver den nye trusselen fra terrorister på Gaza

Droner fylt med eksplosiver er den nye trusselen fra islamistene på Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: Creative Commons)
Ikke bare raketter og terrortunneler som truer innbyggerne i Sør-Israel.

Nylig brukte terrorister på Gazastripen en drone til å frakte eksplosiver over grensen til Israel. Et israelsk militærkjøretøy ble skadet da eksplosivene ble sluppet like i nærheten av kjøretøyet. Denne bruken av droner fra Gaza til å bombe mål på israelske side av grensen er en skremmende utvikling, mener Yossi Yehoshua i en kommentar i avisen Yedioth Ahronot.

«Det israelske forsvaret var fullt klar over at militante på Gaza hadde denne kapasiteten, men de trodde nok ikke at det ville oppstå en situasjon hvor bruken av droner ble på nivå med raketter», forklarer han.

Bruk av droner med eksplosiver er en relativt ny utfordring for det israelske forsvaret, selv om det har vært flere slike angrep bare i løpet av de siste månedene. Nå frykter flere at det vil bli mange slike angrep framover.

«Den første utfordringen var rakettene, men det israelske forsvaret fant en måte å forsvare seg på med rakettforsvaret Iron Dome. Så ble det gravd terrortunneler under bakken, men IDF fant nok en kostbar måte å bekjempe en trussel på – med en underjordisk barriere til 7,6 milliarder kroner».

Et israelsk militærkjøretøy ble skadet da en drone slapp en bombe like i nærheten. (Foto: IDF)

Nå tar Hamas, Islamsk Jihad og andre terrorgruppen i bruk droner. Det utgjør en betydelig trussel, ikke bare mot israelske soldater langs Gaza-grensen, men også for sivile i områdene som grenser til enklaven.

«Den eneste løsningen på denne utfordringen, som med andre trusler fra Gaza, er å gjenopprette israelsk avskrekking og endre politikken», skriver den israelske kommentatoren.

Yehoshua mener det israelske forsvaret må slå hardere tilbake mot Hamas. Han viser til at den israelske responsen mot droneangrep fra Gaza ikke er i nærheten av hva den militære responsen på et droneangrep fra iranere i Syria er. I august stanset israelske jagerfly et droneangrep fra Syria.

«For at ikke Hamas skal vokse på størrelse med libanesiske Hizbollah, må drone-truslene mot den sørlige grensen adresseres så fort som overhodet mulig. Vi kan ikke lene oss tilbake og vente til de har smuglet avanserte våpen inn til enklaven før en nødvendig israelsk kampanje på stripen».

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart