950 kristne palestinere på Gaza har søkt om å få feire jul i Jerusalem og Betlehem. Her utenfor Fødselskirken i Betlehem.

Kristne på Gazastripen får reise til Jerusalem og Betlehem i julehøytiden

Israelske myndigheter tillater at kristne palestinere på Gaza får innreisetillatelse.

Opp mot 950 kristne palestinerne på Gazastripen vil få tillatelse til å reise til Jerusalem og Betlehem i julehøytiden, etter at det først kom signaler om at de ikke ville få innreisetillatelse av sikkerhetsgrunner, skriver Ha’aretz.

Av Gazastripens rundt to millioner innbyggere er bare rundt 1200 kristne. Mange av dem har slektninger bosatt på Vestbredden. Nå får de muligheten til å treffe sine slektninger og feire julehøytiden sammen med dem.

Siden Gazastripen styres av Hamas, en terrororganisasjon som ønsker å utslette Israel, er det strenge sikkerhetskrav på hvem og hva som kommer inn og ut av enklaven. De 950 søknadene fra kristne på Gaza må først gjennomgå en sikkerhetssjekk av israelske myndigheter før tillatelse blir gitt.

De fleste kristne på Gaza er gresk-ortodokse, som feirer julaften 7. januar 2020, mens noen tilhører kirkesamfunn som feirer julehøytiden i desember.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart