Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Alle drømmer om å jobbe i Israel

Ved grenseovergangen Erez mellom Israel og Gaza kan palestinere med arbeidstillatelse passere inn i Israel. (Foto: COGAT)
Israel gir 2000 flere arbeidstillatelser til palestinerne på Gazastripen.

Tirsdag 18. februar kunngjorde Israel at de vil gi 2000 nye arbeidstillatelser til palestinere på Gazastripen. Det er en økning på hele 40 prosent, fra 5000 til 7000. Det er det høyeste antallet innreisetillatelser siden Hamas kuppet makten på den palestinske enklaven, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Den israelske avisen har snakket med noen av arbeiderne som krysser grensen mellom Israel og Gazastripen. De sier det er svært fornøyd og takknemlig for at Israel har åpnet opp for rekordmange innreisetillatelser.

– Alle drømmer om å jobbe [i Israel], alle ønsker fred og ro og et godt liv, forteller forretningsmannen Nahed Halees ved grenseovergangen Erez.

Halees, som jobber i byen Ashkelon i Sør-Israel, hadde arbeidstillatelse fra tidligere, men sier han har mange kollegaer på Gazastripen som drømmer om å få lov til å jobbe i Israel. Han håper det åpner seg opp muligheter nå.

– Alle sier til meg at de ønsker å dra til Israel for å jobbe, men jeg må svare dem at jeg ikke kan ordne en arbeidstillatelse til dem. Flere forretningsmenn burde få slippe ut av Gaza for å jobbe i Israel, forteller han videre.

Halees sier arbeidsledighet er et av de viktigste temaene på Gazastripen.

– Mennesker ønsker å leve, spise, drikke og sørge for sine barn, sier han.

I tillegg til å øke antallet arbeidstillatelser har Israel også utvidet fiskesonen utenfor Gazastripen. Dette skjer som følge av en relativt rolig periode i området. Israel og Hamas forhandler om en langvarig våpenhvile og dette er ifølge rapporter noen av tiltakene for å bedre den økonomiske situasjonen.

Samtidig advarer israelske myndigheter om at tiltakene kan bli reversert hvis terrorgruppene på Gazastripen begynner å sende raketter igjen.

At 7000 gazanere får muligheten til å jobbe i Israel, hvor lønningene er langt høyere enn på Gaza (hvor arbeidsledigheten attpåtil er rundt 50 prosent), gjør at arbeiderne kan brødfø hele sin storfamilie. Dermed nyter titusenvis av palestinere på Gaza godt av de 7000 innreisetillatelsene til Israel.

Her ved grenseovergangen Erez kan palestinere med arbeidstillatelse reise inn og ut av Gaza. (Foto: Honest Reporting)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart