Fredag 28. august bombet det israelske forsvaret Hamas-mål på Gazastripen, etter at seks raketter ble avfyrt mot Israel.

Bombet 100 Hamas-mål på 19 dager

Den palestinske terrorgruppen ble hardt rammet av de israelske angrepene.

Mandag kunngjorde den palestinske terrorgruppen Hamas en våpenhvile med Israel etter flere uker med uroligheter. Nå påstår en talsmann for det israelske forsvaret at det var en endring i forsvarets strategi som presset terrorgruppen til en våpenhvile. I løpet av 19 sammenhengende netter ble 100 Hamas-mål bombet av det israelske forsvaret, skriver Jerusalem Post.

– I løpet av de siste ukene har Hamas avfyrt raketter og sendt brannbomber og eksplosiver fra Gazastripen mot sivilbefolkningen i Israel. I tillegg har det vært flere voldelige opptøyer ved sikkerhetsgjerdet langs Gaza-grensen. Som svar på dette har IDF rammet rundt 100 militære mål som tilhører Hamas i løpet av 19 netter, sier IDF-talsmann Hidai Zilberman i en uttalelse.

Mål over hele Gazastripen ble truffet i de israelske angrepene, blant annet 35 militære anlegg for produksjon av våpen, 30 underjordiske anlegg, 20 observasjonsposter og en rekke andre militære mål. IDFs nye strategi går blant annet ut på å slå hardere tilbake mot angrepe fra Gazastripen.

Dette kartet viser hvor det israelske forsvaret i løpet av 19 dager bombet Hamas-mål på Gazastripen. (Foto: IDF)

– Angrepene mot terror-målene har betydelig svekket Hamas sin styrke og terrorinfrastruktur. IDF vil gjøre det som er nødvendig for å beskytte israelske borgere nær Gazastripen og i det sørlige Israel, sier Zilberman.

I tillegg til de bombeangrepene trekker talsmannen også frem de strenge sanksjonene som ble iverksatt, blant annet at de stanset overførselen av drivstoff til Gazastripen. Det gjorde at enklavens kraftverk måtte stenge.

Zilberman sier også at koronaviruset og lovnader fra Qatar om å overføre mer penger til Gazastripen bidro til avslutte de siste ukers uroligheter.

– Til sjuende og sist var det angrepene, sanksjonene, korona og penger som fikk dem [Hamas] til å komme med uttalelsen sin, sier IDFs talsmann.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart