Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Islamsk Jihad sier de fikk direkte ordre fra Iran om å angripe Israel

Den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad sier de fikk direkte ordre fra den avdøde iranske generalen Qassem Soleimani.
Qassem Soleimani forsynte terrorgruppen med våpen og ga dem angrepsordre.

En fremtredende skikkelse i den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad sier organisasjonen «tok direkte ordre» fra den avdøde iranske Quds-lederen Qassem Soleimani helt frem til han ble drept i et amerikansk luftangrep. Han sier også at raketter som ble levert av iranerne ble brukt til å angripe Israel.

I et intervju i desember med den iranske TV-kanalen al-Alam sa generalsekretæren i Islamsk Jihad, Ziyad al-Nakhaleh, at «ingenting skjedde [i Gaza] uten direkte ordre og tilsyn» fra Iran, skriver Times of Israel.

Solemani skal ha vært instrumental i arbeidet med å forsyne Islamsk Jihad med moderne raketter og våpen. Raketter som Soleimani og Iran skaffet ble brukt til å angripe Tel Aviv – Israels økonomiske og teknologiske senter.

– Jeg kan si at rakettene [Soleimani] leverte til Gazastripen var de som ble brukt til å angripe Tel Aviv. Jeg kan si at Hajj Qassem [Soleimani] spilte en avgjørende rolle i det faktum at palestinerne våget å angripe hovedstaden til den sionistiske enheten, sier al-Nakhaleh i TV-intervjuet.

Leder av Palestinsk Islamsk Jihad Ziyad al-Nakhaleh (t.h.) i samtale med nå avdøde general Qassem Soleimani.

Islamsk Jihad-sjefen sier videre at Soleimani personlig styrte og overvåket transporten av raketter i «komplekse operasjoner» fra Syria, til Sudan og videre til Gazastripen. Soleimani skal personlig ha dratt til Sudan for å sikre at forsendelsene av våpen ble en suksess.

I 2009 ble en konvoi av lastebiler ødelagt i tre luftangrep i det vestlige Sudan. Konvoien skal angivelig ha fraktet iranske langdistanseraketter som var på vei til Gazastripen. I 2012 var det en mystisk eksplosjon på en våpenfabrikk i hovedstaden Khartoum hvor fire mennesker ble drept. Det antas at det var et israelsk luftangrep mot våpen som var på vei til Gaza.

Også i 2014 var det en stor eksplosjon i et sudansk ammunisjonslager, i et påstått israelsk angrep rettet mot våpen på vei til palestinske terrorister.

Soleimani skal også ha hjulpet palestinerne med tilgang på eksperter, som ga dem instruksjoner om hvordan de kunne produsere sin egne raketter. I 2019 avfyrte Islamsk Jihad en rakett med et 300 kilos stridshode mot Israel.

Quds-styrkene, som styrer Irans operasjoner i utlandet, er en del av den iranske revolusjonsgarden. Soleimani var øverste leder for Quds-styrken fra 1998 og frem til han ble drept i et amerikansk luftangrep i januar 2020.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart