Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Islamsk Jihad tok i bruk en ny rakett med et enormt 300 kilos stridshode

En av de nye rakettene til Islamsk Jihad forårsaket dette krater i Israel. (Foto: Skjermdump Channel 12)
De nye rakettene skal være utviklet med hjelp fra iranske ingeniører.

Forrige uke avfyrte den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad over 450 raketter mot Israel. En av rakettene som ble tatt å bruk var et helt nytt våpen – en rakett med 300 kilo stridshode. Raketten forårsaket et stort krater i det sørlige Israel. Heldigvis traff den ikke et befolket området.

Raketten, med betydelig større sprengkraft enn de fleste rakettene avfyrt av terrorgruppen, eksploderte i et åpent område nær et israelsk lokalsamfunn tett på grensen til Gazastripen. Krateret som raketten etterlot var hele 16 meter bredt og to meter dypt, skriver Times of Israel.

Størrelsen og sprengkraften til raketten har overrasket Israel, som tror det nye våpenet ble utviklet lokalt på Gaza med bistand fra iranske ingeniører.

Islamsk Jihad har på flere områder klart å få større teknologisk utvikling enn Hamas, som er den desidert største terrorgruppen på Gaza. Likevel er rakettarsenalet til Islamsk Jihad på ingen måter i nærheten av Hizbollahs i Sør-Libanon. De har over 150.000 raketter tilgjengelig. Flere med enda større stridshode enn 300 kilo og noen raketter er også presisjonsstyrte.

I likhet med Hizbollah får Islamsk Jihad store pengebeløp fra Iran. Den palestinske terrorgruppen får flere milliarder kroner av Iran, som ønsker å bruke sine lojale støttespillere på Gaza, Libanon og andre steder til å avfyre tusenvis av raketter mot Israel i en eventuell framtidig konflikt.

Her er en video av rakettproduksjon som Islamsk Jihad selv har publisert:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart