Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

En av de nye rakettene til Islamsk Jihad forårsaket dette krater i Israel. (Foto: Skjermdump Channel 12)

Islamsk Jihad tok i bruk en ny rakett med et enormt 300 kilos stridshode

De nye rakettene skal være utviklet med hjelp fra iranske ingeniører.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Forrige uke avfyrte den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad over 450 raketter mot Israel. En av rakettene som ble tatt å bruk var et helt nytt våpen – en rakett med 300 kilo stridshode. Raketten forårsaket et stort krater i det sørlige Israel. Heldigvis traff den ikke et befolket området.

Raketten, med betydelig større sprengkraft enn de fleste rakettene avfyrt av terrorgruppen, eksploderte i et åpent område nær et israelsk lokalsamfunn tett på grensen til Gazastripen. Krateret som raketten etterlot var hele 16 meter bredt og to meter dypt, skriver Times of Israel.

Størrelsen og sprengkraften til raketten har overrasket Israel, som tror det nye våpenet ble utviklet lokalt på Gaza med bistand fra iranske ingeniører.

Islamsk Jihad har på flere områder klart å få større teknologisk utvikling enn Hamas, som er den desidert største terrorgruppen på Gaza. Likevel er rakettarsenalet til Islamsk Jihad på ingen måter i nærheten av Hizbollahs i Sør-Libanon. De har over 150.000 raketter tilgjengelig. Flere med enda større stridshode enn 300 kilo og noen raketter er også presisjonsstyrte.

I likhet med Hizbollah får Islamsk Jihad store pengebeløp fra Iran. Den palestinske terrorgruppen får flere milliarder kroner av Iran, som ønsker å bruke sine lojale støttespillere på Gaza, Libanon og andre steder til å avfyre tusenvis av raketter mot Israel i en eventuell framtidig konflikt.

Her er en video av rakettproduksjon som Islamsk Jihad selv har publisert:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart