Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Luksuriøst Gaza-feriested ble bombet etter å ha holdt «umoralsk konsert»

Det luksuriøse feriestedet Bianco Resort ble utsatt for et bombeangrep etter å ha arrangert en konsert med blandet kjønn.
IS-inspirerte grupper reagerte på at kvinner og menn deltok på samme konsert.

Bianco Resort, et luksuriøst feriested på Gazastripen, ble nylig utsatt for et bombeangrep. Angrepet skjedde kort tid etter at feriestedet fikk trusler fra muslimske ekstremister for umoralsk oppførsel. Årsaken var at de arrangerte en konsert hvor både kvinner og menn deltok. Ingen ble skadet i angrepet, men en mur rundt anlegget ble skadet, skriver Jerusalem Post.

Palestinske kilder anklager salafister for å stå bak angrepet. Medlemmer av grupper inspirert av den Islamske staten (IS) på Gazastripen skal på forhånd ha advart eieren av feriestedet mot å arrangere konserten, som de mente var «en ond handling». Eieren skal ha ignorert advarselen fra salafistene.

Salafist-terrorister har jevnlig hatt sammenstøt med Hamas-medlemmer på Gazastripen i løpet av det siste tiåret. Hamas, som styrer på Gazastripen, skal også ha arrestert og drept flere medlemmer av disse grupperingene.

Palestinere på Gazastripen skal ha uttrykt blandede meninger om angrepet. Noen uttrykker støtte til terroristene, mens andre fordømmer angrepet. Det luksuriøse feriestedet skal nylig ha åpnet og har rundt 120 ansatte. Nå frykter flere at kundene skal forsvinne og arbeidsplasser gå tapt.

Feriestedet skal ha hatt tillatelse fra Hamas til å arrangere konserten.

Flere palestinske fraksjoner fordømmer angrepet og mener det viser økende innflytelse blant IS-inspirerte grupper på Gazastripen. Flere mistenkte skal være pågrepet etter bombeangrepet, ifølge en kilde som er tett på Hamas.

Selv om Hamas ikke har like strenge tolkninger av islamske lover som salafistene, styrer de den palestinske enklaven etter relativt strenge konservative regler. Tidligere i år bestemte Hamas at kvinner på Gazastripen ikke lenger kan reise noe sted uten tillatelse fra mannlig verge. Det ble også innført islamske kleskoder blant annet på skoler.

Her er en promoteringsvideo av Bianco Resort (laget før angrepet):

https://twitter.com/imshin/status/1416771453299699716

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart