Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Soldat livstruende skadet etter opptøyer ved Gaza-grensen

Her har palestinere stormet sikkerhetsgjerdet som skiller Gazastripen og Israel. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)
Soldaten ble skutt i hodet gjennom et hull i sikkerhetsbarrieren.

Lørdag 21. august oppstod det store opptøyer langs grensen mellom Gazastripen og Israel. Hundrevis av palestinere stormet den israelske grensen. I opptøyene ble en israelsk soldat skutt i hodet og kritisk skadet.

En foreløpig etterforskning av hendelsen tyder på at soldatene var uforberedt på at hundrevis av mennesker ville storme sikkerhetsgjerdet, som førte til at en soldat ble alvorlig skadet og et våpen nesten ble stjålet.

Soldatene som var stasjonert ved grensen åpnet ikke ild mot opprørerne som angrep sikkerhetsgjerdet, i frykt for at de ville treffe sivile i området.

En av dem som stormet grensegjerdet var bevæpnet med en pistol. Han skjøt flere skudd gjennom et hull i en vegg og traff den 21 år gamle soldaten Barel Hadaria Shmueli i hodet fra kloss hold. Soldaten er livstruende skadet.

21-åringens far kritiserer det israelske forsvaret for at de tillot opprørere å komme så nær grensegjerdet at de fikk mulighet til å skyte sønnen hans.

– Jeg håper bare at han overlever, det er alt jeg ønsker. La hele Israels folk be om at han blir frisk, sier Yossi Shmueli til Times of Israel.

Det israelske forsvaret ser på hendelsen som på et alvorlig brudd på israelsk suverenitet. Som svar på skyteangrepet og opptøyene langs grensen gikk det israelske forsvaret til angrep på fire Hamas-mål på Gazastripen. Ingen personer ble skadet i de israelske luftangrepene. Statsminister Naftali Bennett sier Israel vil svare på alle angrep mot sine soldater og sivile.

Også Egypt har svart på opptøyene som Hamas har satt i gang med å stenge grenseovergangen Rafah mellom Gazastripen og Egypt inntil videre.

Barel Hadaria Shmueli (21) ble skutt i hodet og livstruende skadet i opptøyer langs Gaza-grensen 21. august.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart