Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Skjøt ned iranske droner som fraktet våpen til Gaza

Ledere i den iranske revolusjonsgarden foran en av sine nyeste droner, som har fått navnet Gaza, 22. mai 2021. (Foto: Revolusjonsgarden)
Iran tar i bruk nye og moderne droner i et forsøk på å forsyne palestinske terrorgrupper med våpen.

Det israelske forsvaret opplyser om at de i løpet av fjoråret stanset flere iranske droner som var på vei til Gazastripen, skriver Times of Israel.

To droner skal ha blitt stanset av israelske F35-jagerfly langt fra Israels grenser i mars 2021, ifølge IDF. En tredje droner skal ha blitt stanset ved hjelp av elektronisk krigføring.

– Avskjæringen av dronene ble utført før de kom til israelsk luftorm, i koordinering med nabolandene, opplyser det israelske forsvaret.

Det er første gang det israelske forsvaret har tatt i bruk F35 for å skyte ned en drone. Dronene skal ha fraktet skytevåpen, blant annet pistoler, som var på vei til terrorgruppene på Gazastripen.

Forsvarsminister Benny Gantz har tidligere anklaget Iran for å ha forsøkt å smugle TNT til terrorister på Vestbredden ved bruk av drone.

I forrige måned rapporterte en israelsk TV-kanal at Israel og deres allierte i regionen jobber med en felles forsvarspakt mot trusselen fra iranske droner. Arbeidet ble iverksatt etter flere angrep med droner og kryssermissiler mot Saudi-Arabia og De forente arabiske Emirater. Iransk-støttede militser i Jemen og Irak har fått skylden for angrepene.

Israelske F35-jagerfly ble tatt i bruk for å skyte ned iranske droner på vei til Gaza. (Foto: IDF)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart