Ledere i den iranske revolusjonsgarden foran en av sine nyeste droner, som har fått navnet Gaza, 22. mai 2021. (Foto: Revolusjonsgarden)

Skjøt ned iranske droner som fraktet våpen til Gaza

Iran tar i bruk nye og moderne droner i et forsøk på å forsyne palestinske terrorgrupper med våpen.

Det israelske forsvaret opplyser om at de i løpet av fjoråret stanset flere iranske droner som var på vei til Gazastripen, skriver Times of Israel.

To droner skal ha blitt stanset av israelske F35-jagerfly langt fra Israels grenser i mars 2021, ifølge IDF. En tredje droner skal ha blitt stanset ved hjelp av elektronisk krigføring.

– Avskjæringen av dronene ble utført før de kom til israelsk luftorm, i koordinering med nabolandene, opplyser det israelske forsvaret.

Det er første gang det israelske forsvaret har tatt i bruk F35 for å skyte ned en drone. Dronene skal ha fraktet skytevåpen, blant annet pistoler, som var på vei til terrorgruppene på Gazastripen.

Forsvarsminister Benny Gantz har tidligere anklaget Iran for å ha forsøkt å smugle TNT til terrorister på Vestbredden ved bruk av drone.

I forrige måned rapporterte en israelsk TV-kanal at Israel og deres allierte i regionen jobber med en felles forsvarspakt mot trusselen fra iranske droner. Arbeidet ble iverksatt etter flere angrep med droner og kryssermissiler mot Saudi-Arabia og De forente arabiske Emirater. Iransk-støttede militser i Jemen og Irak har fått skylden for angrepene.

Israelske F35-jagerfly ble tatt i bruk for å skyte ned iranske droner på vei til Gaza. (Foto: IDF)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart