Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Shahad (18) fra Gaza fikk et nytt liv etter banebrytende operasjon i Israel

18 år gamle Shahad fra Gazastripen er det første barnet som får den nye typen pacemaker i Israel. (Foto: Save a Child's Heart)
18 år gamle Shahad fra Gazastripen var det første barnet som fikk en ny type pacemaker i Israel.

For første gang har en ny type pacemaker blitt implantert i et barn med en ny medisinsk metode. Det er første gang pacemakeren, identisk med den statsminister Benjamin Netanyahu fikk i juli, blir implantert med medisinske rør gjennom pasientens hals i stedet for lysken.

Mottakeren av pacemakeren i den uvanlige prosedyren var 18 år gamle Shahad fra Gazastripen, som ble behandlet på Wolfson Medical Center i Holon i Israel gjennom organisasjonen Save A Child’s Heart.

Save a Child’s Heart er en humanitær israelsk organisasjon som jobber internasjonalt for å redde livene til barn i land og områder hvor det er begrenset eller ikke-eksisterende hjertebehandling av barn.

Organisasjonen ble grunnlagt på Wolfson-sykehuset i 1995 og har siden reddet nesten 7000 barn fra 70 land. I tillegg har de brakt mer enn 150 helsepersonell til Israel for medisinsk opplæring, skriver Times of Israel.

Vanlige pacemakere, som hjelper til med å opprettholde en normal hjerterytme, plasseres kirurgisk nær kragebeinet til pasienten. Med kateterteknikk trekkes ledninger fra pacemakeren og inn i hjertet.

Den nye pacemakeren Micra, fra produsenten Medtronic, plasser derimot direkte i hjertet og bruker ingen ledninger. Den er også mye mindre enn konvensjonelle pacemakere, på størrelse med en stor vitaminkapsel. Operasjonen krever ikke kirurgisk innsnitt eller fører til arrdannelse.

En annen fordel er at batteriene varer i minst to tiår, betydelig lengre batterilevetid enn tidligere utgaver av pacemakere har.

– Vi har behandlet Shahad siden hun var et lite barn. Hun har en kompleks hjertemisdannelse. Alle de store delene av hjertet hennes er omvendt, sier doktor Sagi Assa, barnekardiolog i Save a Child’s Heart.

– Vanligvis fører dette til blokkering i hjertet eller et problem med hjertets naturlige pacemaker, som utvikles fra ettårsalderen, sier han.

Dette var tilfellet med Shahad og hun måtte derfor få implementert en pacemaker. Men hele tiden utviklet det seg infeksjon rundt ledningene som gikk fra pacemakeren og inn i hjertet.

– Vi har byttet ut pacemakeren hennes flere ganger gjennom årene, men kroppen hennes fortsetter å avvise dem. Hun utviklet også betent arrvev rundt implantasjonen i brystet. Uansett hvordan vi behandlet henne med lokal og systematisk antibiotika, så fortsatte problemene å gjenta seg, forklarer legen.

Den nye typen pacemaker ga legene i Save a Child’s Heart en mulighet til å få kontroll på Shahads hjerteforstyrrelser, samtidig som de kunne unngå komplikasjonene hun hadde opplevd mange ganger tidligere.

Inngrepet møtte likevel på store hindringer, da den palestinske jenta ble født med en tilstand som gjør at hun er uten store vener som forbinder underkroppen hennes med hjertet. Uten en slik vene måtte legene finne en annen metode for å få implementert pacemakeren i hjertet.

– Vi foretrekker selvsagt å gå gjennom lysken, spesielt på barn, men i Shahads tilfelle måtte vi gå gjennom halsen, som er risikabelt.

Fordelen med å gå gjennom halsen er at det medisinske røret går rett fra en blodåre til hjertets høyre ventrikkel, hvor pacemakeren plasseres. Ulempen er at røret er veldig stort i forhold til blodåren og at man må være veldig forsiktig for å unngå skader på arterier og blodårer som fører til hjernen.

Etter å ha restituert seg etter operasjonen har Shahad og familien returnert hjem til Gazastripen igjen.

– Jeg vil takke Save a Child’s Heart og det medisinske apparatet for den livreddende hjelpen de har gitt datteren min, sier moren hennes.

Til tross for hennes medisinske tilstand og lange sykehusinnleggelser har Shahad bestått alle sine eksamener og blitt uteksaminert. Hun har begynt å studere teknologi og grafisk design ved et universitet i Gaza.

Doktor Michael Geist og doktor Alona Raucher sammen med Shahad og moren etter operasjonen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart