Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Stor israelsk fremgang på Gaza

Dette bildet fra det israelske forsvaret viser israelske soldater inne på Gazastripen 2. november 2023. (Foto: IDF)
Hundrevis av Hamas-terrorister er drept i kamper med israelske soldater. Gaza by er nå omringet.

Den israelske militære operasjonen inne på Gazastripen har gått raskere og vært mer effektiv enn man hadde forventet. Etter først å ha omringet Gaza by rullet israelske kjøretøy torsdag inn i byen, den største på Gazastripen og hovedkvarteret for Hamas sine militære operasjoner.

Kampene mellom IDF og Hamas-terrorister er harde både i og rundt byen, men det er ventet at kampene vil bli enda hardere etter hvert som de israelske soldatene beveger seg lenger og lenger inn i Gaza by.

Erobring av byen blir en tøff oppgave for IDF. Under byen går det enormt nettverk av underjordiske tuneller hvor et stort antall Hamas-terrorister gjemmer seg. I tillegg er byen full av bomber og feller som venter de israelske soldatene. Faren for bakholdsangrep er også stor.

Så langt har kampene på Gazastripen kostet 23 israelske soldater livet. Samtidig er flere hundre Hamas-terrorister drept i kampene. IDF-sjef Herzi Halevi sier kampene pågår i et tett og komplekst byområde, med nærkamper «som krever profesjonalitet og mot».

– Bakkestyrkene blir ledsaget av nøyaktig etterretning, med støtteild fra både sjøen og luften. Dette samarbeidet gjør kampene mer effektive, sier Halevi, som legger til at «flere titalls Hamas-terrorister blir drept hver eneste dag».

Det har vært flere tilfeller hvor Hamas-terrorister har kommet opp av de underjordiske tunellene i forsøk på bakholdsangrep. Natt til torsdag omringet Hamas-terrorister en gruppe israelske soldater og skjøt mot dem med panservernmissiler og granater. De israelske soldatene klarte å slå tilbake angrepet og flere titalls terrorister ble drept.

I forbindelse med den militære operasjonen på Gazastripen er det også funnet og konfiskert store mengder våpen og bomber.

I tillegg til å finne Hamas-terrorister og Hamas-lederne prøver de israelske soldatene også å frigjøre de over 240 gislene som holdes fanget av Hamas inne på Gazastripen. Minst 30 av gislene er barn. Foreløpig er ett gissel reddet i militæroperasjonen inne på Gaza.

Det israelske forsvaret har publisert denne videoen om Gaza by:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart