Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

En heltemodig soldats siste ord fra Gaza

30 soldater er drept i kampene på Gazastripen. De begraves på den militære kirkegården Mount Herzl i Jerusalem. (Foto: Flash90)
En israelsk soldats siste hilsen til familie og venner.

Den Jerusalem-fødte sersjanten Roi Daoui er en av de 30 israelske soldatene som så langt har mistet livet i kampene på Gazastripen.

Bare 20 år gammel var Daoui troppsjef i en bataljon i Givati-brigaden. Hans mor, Betty, forteller om både sorg og stolthet etter dødsfallet.

Den siste meldingen som 20-åringen sendte til familien er blitt delt i sosiale medier i Israel. Der skriver den unge soldaten:

«I mitt siste øyeblikk, så vil jeg dere skal vite at jeg elsker dere, mamma, pappa, Nitzani, Eden og Tomer. Dere har vært den beste familien noen kunne bedt om. Hvis jeg skal dø, så lar det være som dette», skriver han.

Soldater som sendes ut i strid skriver ofte en siste hilsen til familie og venner i tilfelle de ikke kommer hjem igjen fra slagmarken.

«Jeg har ingen anger og jeg har hatt en fantastisk tid i forsvaret. Vi er en gjeng krigere med hjerter som løver og jeg er beæret over å få lov til å lede dem. Grunnen til mitt engasjement er vårt kjære Israel og landets innbyggere».

Han sender også en siste hilsen til kjæresten sin Nitzani:

«Min kjære, du er min lille engel. Jeg er utrolig takknemlig for å ha vært sammen med deg og alt du lærte meg. Du er en ekte vinner og jeg oppfordrer deg til å tro på deg selv», skriver Roi, som drømte om å bli journalist etter at verneplikten var over.

I brevet sitt takker han også alle vennene sine:

«Til alle mine venner vil jeg bare si takk. Jeg er den jeg er på grunn av hver enkelt av dere».

I en siste hilsen til foreldrene og søsken skriver 20-åringen:

«Dere har vært alt jeg har ønsket meg og enda mer til. Lov meg en ting, sørg for at mamma fortsetter å gå på Hapoel-kamper [israelsk idrettsklubb], men denne gangen sammen med deg! Til mine søsken Eden og Tomer, få bånd er så sterke som våre. Dere har vært et fristed for meg på alle måter og vært rollemodeller som eldre søsken skal være. Fortsett det flotte arbeidet deres», skriver Roi.

Moren forteller til israelske medier at familien tidlig på morgenen fikk en fornemmelse av at noe hadde gått galt med sønnen.

– Vi bare merket at noe var galt. Så snart vi hørte banking på døren, så bekreftet min manns skrik våres verste frykt. Vi var forberedt på at de ville komme, for innerst inne visste vi hva som hadde skjedd, forteller moren til 20-åringen.

Den unge troppsjefen ble drept i kamper med Hamas-terrorister nord på Gazastripen sammen med sju andre soldater fra den samme brigaden, da kjøretøyet deres ble truffet av et panservernmissil.

Sersjant Roi Daoui ble drept i kamper med Hamas-terrorister på Gazastripen. (Foto: IDF)

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart