Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tror gisler ble holdt fanget på barnesykehus

IDFs talsperson viser frem noen av våpnene som ble funnet i kjelleren på barnesykehuset i Gaza by. (Foto: IDF)
Israelske soldater fant våpenlager og tegn på at gisler hadde vært holdt fanget i kjelleren til et barnesykehus.

Det israelske forsvaret (IDF) har publisert bilder av et våpenlager i kjelleren til barnesykehuset Rantisi i Gaza by. IDF tror også israelske gisler er blitt holdt fanget inne på sykehuset, skriver Times of Israel.

– Hamas gjemmer seg på sykehusene. I dag vil vi eksponere dette til hele verden, sa IDFs talsperson Daniel Hagari natt til tirsdag.

På pressekonferansen viste Hagari frem bevis på at Hamas hadde gjemt våpen under barnesykehuset, i tillegg til rom som tilsynelatende skal ha blitt brukt til å holde gisler fanget. På veggen var det en liste med vaktskifter som startet 7. oktober, dagen da over 3000 terrorister stormet inn i Israel og drepte over 1200 og kidnappet over 240.

IDF mener listen er en oversikt over dem som har holdt vakt ved gislene siden de ble tatt til fange av Hamas lørdag 7. oktober. I et tilstøtende rom var det stoler med tau ved siden av føttene, som tyder på at noen er blitt holdt fanget. Det ble også funnet tåteflasker og bleier på gulvet.

Det yngste gisselet som er kidnappet er bare 10 måneder gammelt.

– Dette er en krigsforbrytelse og en forbrytelse mot menneskeheten.

Det israelske forsvaret har hentet inn kriminaltekniske etterforskere i et forsøk på å dokumentere at israelske gisler har vært der. Det ble også funnet en motorsykkel i kjelleren, som man tror har blitt brukt til å frakte gislene med.

Blant våpnene som ble funnet i kjelleren på sykehuset var bombevester, håndgranater, AK-47 maskingevær, panservernmissiler og annet utstyr. IDF beskriver området som en kommandosentral for Hamas.

– Hamas bruker sykehus i sin krigføring, forteller Hagari.

Samtidig nærmer israelske soldater seg Shifa-sykehuset i Gaza by, som er det største sykehuset på Gazastripen. Det israelske forsvaret har flere ganger sagt at Hamas har en underjordisk base under Shifa-sykehuset.

– Vår krig er mot Hamas, ikke mot menneskene på Gaza. Spesielt ikke de syke, kvinner og barn. Vår krig er mot Hamas, som bruker dem som menneskelige skjold, sier talspersonen for det israelske forsvaret.

46 israelske soldater har dødd i kampene på Gaza, mens hundrevis av Hamas-terrorister er blitt drept. Mandag inntok israelske soldater parlamentet til Hamas i Gaza by. Tirsdag overtok de politikontoret deres.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart