Et av gislene føres inn på Shifa-sykehuset med tvang. Gisseltakerne har maskingevær og kjøttøks. (Foto: Skjermdump)

IDF: Gissel ble drept på Shifa-sykehuset

Overvåkingskameraer viser også at flere av gislene ble fraktet til sykehuset etter å ha blitt kidnappet.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det israelske forsvaret (IDF) har offentliggjort en overvåkningsvideo fra innsiden av Shifa-sykehuset i Gaza by, som viser at Hamas tar med seg et nepalsk og et thailandsk gissel inn på sykehuset. Videoen er fra 7. oktober, da over 1200 ble drept i Israel og over 240 tatt som gisler.

Flere av gislene var gjestearbeidere fra Nepal og Thailand.

– Disse funnene viser at Hamas brukte Shifa-sykehuset på selve dagen for massakren som terrorinfrastruktur, sier IDF i en uttalelse.

Andre bilder fra innsiden av Shifa viser bevæpnede Hamas-terrorister utenfor rommene hvor gislene blir holdt fanget. Bildene viser også at IDF-kjøretøy som ble stjålet 7. oktober parkeres utenfor sykehuset.

Det israelske forsvaret anklager også Hamas for å ha drept en kvinnelig israelsk soldat inne på Shifa, det største sykehuset på Gaza.

To israelske gisler er funnet drept i nærheten av Shifa-sykehuset. Et av gislene, den 19 år gamle kvinnelige soldaten Noa Marciano, ble skadet i et israelsk luftangrep 9. november på stedet hun ble holdt fanget. Hun ble senere fraktet til Shifa, hvor hun ifølge IDF ble henrettet.

– Noa ble kidnappet til en leilighet rett ved Shifa-sykehuset. Under et luftangrep i Gaza ble en Hamas-terrorist som holdt henne fanget drept. En uavhengig rettsmedisinsk rapport viser at Noa ble skadet i angrepet, men ikke livstruende. Det viser at Hamas lyver når de sier at hun ble drept i et luftangrep, sier IDFs talsperson Daniel Hagari.

– Ifølge etterretningsinformasjon ble Noa tatt inn på Shifa-sykehuset, hvor hun ble drept av en av Hamas sine terrorister, legger han til.

Bevæpnede Hamas-terrorister står vakt utenfor rommet hvor et av gislene holdes. (Foto: Skjermdump)

Det israelske forsvaret har de siste dagene vært på sykehusområdet til Shifa. Der har de også avdekket underjordiske tuneller og bunkere under det store sykehusområdet. IDF sier Hamas bruker Shifa og andre sykehus som menneskelige skjold for sin terrorvirksomhet.

– Disse funnene beviser at byggene i sykehuskomplekset brukes som infrastruktur for terrororganisasjonen Hamas. Dette er ytterligere bevis for hvordan Hamas kynisk bruker innbyggerne på Gazastripen som menneskelige skjold for deres morderiske terroraktiviteter, sier IDF.

Det er nå tre uker siden den israelske bakkeoperasjonen på Gaza startet. Trolig er et sted mellom 4000 og 5000 Hamas-terrorister drept i kamper med israelske soldater. I tillegg er flere hundre blitt arrestert. Mange av dem som er blitt pågrepet har gitt fra seg viktig informasjon i avhør.

Det israelske forsvaret har nå mer eller mindre kontroll over den nordlige Gazastripen og Gaza by, hvor Hamas har hatt mange av sine militære kapasiteter. Israel har nå bedt innbyggerne i byen Khan Yonis, som ligger sør på Gaza, om å evakuere. Det kan tyde på at den israelske bakkeoffensiven vil bevege seg sørover i de kommende dager og uker.

66 israelske soldater har så langt mistet livet i kampene på Gazastripen.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart