Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Trapper ned antallet soldater på Gaza

Israelske soldater inne på Gazastripen. Bildet er offentliggjort 2. januar 2024. (Foto: IDF)
Men kamphandlingene vil fortsette gjennom 2024.

Det israelske forsvaret (IDF) kunngjorde ved nyttår at de trekker tilbake fem brigader fra Gazastripen, ettersom militæret i stadig økende grad får kontroll over situasjonen på bakken, skriver Times of Israel.

En brigade består som regel av mellom 3000 til 5000 soldater. Det betyr at flere tusen soldater forsvinner fra slagmarken. IDFs talsperson Daniel Hagari sier mange reiser hjem for å bidra til landets økonomi igjen.

Den israelske økonomien er hardt rammet av krigshandlingene og at flere hundretusen innkalte reservesoldater er tatt ut av jobbene sine.

Selv om antallet soldater inne på Gazastripen trappes ned, så forventer IDF at kampene mot Hamas trolig vil fortsette gjennom hele 2024. Det er ventet at krigen vil bli langvarig, men at den vil gå inn i andre faser enn den høyintensive kampanjen det har vært frem til nå.

Samtidig med kunngjøringen om at man trapper ned antallet soldater, så pågår det fortsatt harde kamper mellom israelske soldater og Hamas-terrorister over hele Gazastripen. De største kampene pågår nå i sør ved Khan Younis, men det er også kamphandlinger i nord.

Tirsdag 2. januar kunngjorde IDF at de hadde tatt kontroll over en Hamas-base i Gaza by nord på Gazastripen. I tillegg til harde kamper på gateplan var israelske spesialsoldater også i kamp med Hamas-terroristene inne i tuneller under bakken.

IDF har snart full kontroll over den nordlige delen av Gazastripen. Da krigen brøt ut var det over 15.000 Hamas-terrorister som stod klare til kamp i denne delen av den palestinske enklaven. Nå er det bare noen få tusen igjen, ifølge Israels forsvarsminister Yoav Gallant.

Terroristene har enten blitt drept i kamp eller flyktet sørover. Det er anslått at over 8500 Hamas-terrorister så langt er drept i kampene.

På israelsk side har over 170 soldater mistet livet i kampene på Gaza.

Bakkeoperasjonen på Gazastripen har ført til en betydelig nedgang i antallet raketter som blir avfyrt mot Israel, men fortsatt avfyres det raketter mot byer i Israel. Ved midnatt nyttårsaften ble det avfyrt flere titalls raketter mot Tel Aviv og andre israelske byer.

Det avfyres likevel mye færre raketter nå enn tidligere.

I starten av desember ble det i snitt avfyrt 75 raketter mot dagen mot Israel fra Gazastripen. Uken senere falt antallet raketter til 23 om dagen i snitt. Mellom 22. og 27. desember falt antallet daglige raketter til 14.

Siden 7. oktober er det avfyrt over 12.000 raketter fra Gaza mot Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart