Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Over 100 terrormistenkte pågrepet på sykehus

Israelske soldater utenfor Nasser-sykehuset i Khan Younis. Bildet er offentliggjort 18. februar. (Foto: IDF)
Flere av terroristene deltok i massakren i Israel 7. oktober.

Spesialsoldater fra det israelske forsvaret (IDF) har pågrepet over 100 terrormistenkte på Nasser-sykehuset i Khan Younis. Flere Hamas-terrorister ble også drept i kamper med IDF-soldatene i utkanten av sykehusområdet.

Ifølge Israels forsvarsminister Yoav Gallant skal så mange som 200 terrorister ha overgitt seg til IDF inne på sykehus-området, skriver Times of Israel.

Flere av dem som ble pågrepet inne på sykehuset skal ha deltatt i massakren 7. oktober, da over 1200 israelere ble drept og over 250 kidnappet.

De israelske soldatene gikk inn på sykehuset i forrige uke etter å ha omringet sykehuset i en uke. Ifølge israelsk etterretning har gisler blitt holdt fanget på sykehuset og det var mistanke om at det fortsatt kunne være døde gisler der.

Et av de israelske gislene som er blitt løslatt har fortalt at hun og flere titalls andre gisler ble holdt fanget inne på sykehuset i Khan Younis.

Det ble funnet bomber, granater og andre våpen inne på sykehuset. Det ble også funnet medisiner som tilhørte israelske gisler. På utsiden av sykehuset stod det en bil som ble stjålet fra en israelsk kibbutz 7. oktober.

IDF avviser påstander fra Hamas om at de har angrepet generatorene til sykehuset. Hamas påstod flere pasienter døde av oksygenmangel etter strømstans.

– I motsetning til påstanden, så har ikke IDF angrepet generatorene. Våre styrker ble instruert til å sikre kontinuerlig drift av sykehuset, sier IDF.

Selv om det var trøbbel med sykehusets generator, så fungerte alle vitale systemer på sykehuset takket være et backup-system. De israelske soldatene hentet også inn en ny generator for å erstatte den som hadde gått i stykker.

– Dette arbeidet ble utført i samarbeid mellom IDF og administrasjonen ved sykehuset, sier det israelske forsvaret i en uttalelse.

IDF sørget også for forsyninger av mat, vann og drivstoff til sykehuset.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart