Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Slik vil Israel unngå at Hamas stjeler nødhjelpen

En konvoi med nødhjelp til nordlige Gaza bruker en israelsk militærvei for første gang. (Foto: IDF)
Har åpnet en ny korridor for å sørge for at nødhjelpen kommer frem.

Det israelske forsvaret (IDF) har åpnet en ny korridor for levering av nødhjelp direkte til de nordlige delene av Gazastripen, skriver Times of Israel. Frem til nå har nødhjelpen stort sett blitt levert gjennom grenseovergangene Kerem Shalom og Rafah, som ligger helt sør på Gazastripen.

Problemet har vært at mye av nødhjelpen har endt opp med å bli plyndret på vei opp mot de nordlige delene av den palestinske enklaven. Det har gjort at mindre nødhjelp enn nødvendig har kommet frem til sivilbefolkningen i nord. Derfor har IDF gjort grep for å unngå at Hamas og andre plyndrer nødhjelpen.

Nylig ble en konvoi på seks lastebiler fraktet gjennom en ny militærvei utenfor kibbutz Be’eri. Veien ble opprinnelig anlagt for at det israelske forsvaret skulle kunne utføre operasjoner i de nordlige og sentrale delene av Gazastripen.

IDF sier lastebilene, som fraktet nødhjelp fra FNs matvareprogram (WFP), kjørte den nye ruten for å unngå å bli plyndret av Hamas. Det var Israels politiske ledelse som hadde bedt IDF om å prøve ut nye måter å få inn nødhjelpen på.

En talsperson for FNs matvareprogram sier konvoien hadde med seg mat til 25.000 mennesker i Gaza by. Det var første gang siden 20. februar at WFP leverte mat til de nordlige delene av Gazastripen, men andre leverandører har sørget for at befolkningen i nord har fått leveranser i denne tidsperioden.

Fra februar til midten av mars har over 200 lastebillass med nødhjelp blitt levert til Nord-Gaza. Privat sektor har stått bak mesteparten av leveransene.

Totalt har det i løpet av de siste fem månedene kommet 16.000 lastebillass med over 300.000 tonn med nødhjelp inn til Gazastripen. Likevel ønsker Israel å legge til rette for at enda mer nødhjelp kan komme inn til sivilbefolkningen.

Nylig fraktet Marokko 40 tonn med nødhjelp via den israelske flyplassen Ben Gurion. Israel har også gått med på at mer nødhjelp kan fraktes fra Jordan, gjennom Israel og videre ned til Gazastripen.

Det kommer nå også nødhjelp via flydropp og via havet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart