Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Skulle bistå med nødhjelpen – ble henrettet av Hamas

Hamas-terrorister vokter gatene i byen Rafah i det sørlige Gaza. Bildet er fra en tidligere anledning. (Foto: Flash90)
Saleh Doghmush var lederen for en av de mektigste klanene i Gaza.

Hamas henrettet torsdag Saleh Doghmush, lederen for den palestinske klanen med det samme navnet, nord på Gazastripen, skriver Yedioth Ahronoth.

Drapet skjedde etter rapporter om at Israel hadde kontaktet klanlederen i et forsøk på å få klanen til å bistå i arbeidet med å levere nødhjelpen til sivile.

Doghmush er en stor familieklan på Gazastripen med mye innflytelse og våpen. Deres kjerneområde er i Nord-Gaza, hvor de fleste av medlemmene bor.

Krigen i Gaza har ført til at mye av den sivile infrastrukturen har kollapset. Israel har prøvd å få palestinske klaner til å overta noen av de sivile oppgavene, som for eksempel å overse at utdelingen av nødhjelp går uten problemer.

Hamas derimot ser seg tjent med kaos i utleveringen av nødhjelp, da det brukes for at det er verdt i PR-kampen. De har truet alle palestinske klaner som ønsker å samarbeide med Israel. Lederen som ble henrettet var anklaget for dette.

De fleste klanene på Gazastripen har sagt nei til å samarbeide med Israel om nødhjelp etter trusler om at det vil føre til hevn fra Hamas. Mange klaner har også sverget troskap til Hamas. Men drapet på Doghmush-lederen har ført til en anspent spenning mellom Hamas og de palestinske klanene i Gaza.

Når Hamas henretter en mektig og innflytelsesrik leder, så vil det føre til at de møter på betydelig motstand fremover. Doghmush-klanen har allerede lovet å hevne drapet. Det kan true Hamas sin allerede utsatte posisjon på Gazastripen.

Hamas på sin side er bekymret for at noen av de mektige klanene vil prøve å overta makten på Gazastripen i kjølvannet av krigen. Flere av klanene frykter derfor at Hamas vil bruke en mulig våpenhvile med Israel til å angripe dem.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart