Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel gjenåpner nok en grenseovergang til Gaza

Maskerte og bevæpnede palestinere på en konvoi av nødhjelp i Gaza 3. april 2024. (Foto: Flash90)
Vil forhindre en humanitær katastrofe, sier statsministerens kontor.

Israel gjør nye grep for å øke kapasiteten på mengden nødhjelp inn til Gaza. Havnen i den israelske byen Ashdod vil midlertidig åpnes opp for å ta imot nødhjelp. I tillegg vil grenseovergangen Erez nord på Gazastripen åpnes opp for første gang siden 7. oktober og angrepet som startet den pågående krigen.

Erez-overgangen ble i stor grad ødelagt, da over 3000 Hamas-terrorister stormet inn i Israel. Mange israelere ble også drept og kidnappet ved denne grenseovergangen, som er blitt delvis reparert etter det brutale angrepet.

Israel vil også åpne opp for for at mer nødhjelp kan komme fra nabolandet Jordan til Gaza gjennom grenseovergangen Kerem Shalom. Tiltakene kommer dagen etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu snakket med USAs president Joe Biden.

– Den økte nødhjelpen vil forhindre en humanitær katastrofe, sier statsministens kontor. Tiltakene blir godt tatt imot av USA.

Siden november har Israel lagt til rette for at over 20.500 lastebillass med 384.000 tonn med har kommet inn til Gazastripen, men hjelpeorganisasjoner mener det trengs mer. Det har også vært store utfordringer med å fordele nødhjelpen inne på Gazastripen.

I noen tilfeller har FN og andre hjelpeorganisasjoner ikke klart å formidle mer enn halvparten av nødhjelpen som har kommet inn til Gaza. I tillegg blir mye av nødhjelpen stjålet av Hamas og andre væpnede grupper inne på Gazastripen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart