Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

IDF har tatt kontroll over grenseovergangen Rafah

Israelske stridsvogner ved grenseovergangen Rafah sør på Gazastripen 7. mai. (Foto: IDF)
Det israelske forsvaret kontrollerer nå den viktige grenseovergangen.

Israelske stridsvogner står nå utenfor grenseovergangen Rafah mellom Gazastripen og Egypt. Det israelske forsvaret (IDF) opplyser om at de fikk kontroll over overgangen etter en operasjon mot Hamas i «begrensede områder av det østlige Rafah».

Minst ti væpnede Hamas-terrorister ble drept i kampene og IDF skal ha avdekket flere «betydningsfulle tunellsjakter». I dette området er det mange terrortuneller som brukes til å smugle våpen fra Egypt og inn til Gazastripen.

IDF sier de hadde etterretning om at Hamas brukte grenseovergangen til terrorformål. Søndag ble det avfyrt flere raketter mot Israel fra dette området. Fire israelske soldater ble drept og ti ble skadet, flere alvorlig, i rakettangrepet.

Den militære operasjonen natt til tirsdag ble utført i «koordinering med de internasjonale organisasjonene som operer i området», ifølge IDF. De skal ha blitt bedt om å flytte seg til en evakueringssone, hvor også sivile har evakuert.

Med IDFs kontroll over Rafah-overgangen vil det bli vanskeligere for Hamas å ta kontroll over nødhjelpen som kommer inn til Gazastripen. Det er foreløpig uklart om den militære operasjonen vil fortsette mot større deler av Rafah, som er den siste byen hvor Hamas fortsatt har kontroll.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart