Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hva skjer dersom Israel oppgir Golan?

Hva vil Syria gjøre dersom Israel oppgir kontrollen av Golan-høydene?

Hva vil Syria gjøre dersom Israel oppgir kontrollen av Golan-høydene?

Guy Bechor i Yedioth Aharonoth gir følgende svar i en artikkel 23. mai:

Fase 1
Omkring en million syrere vil straks bosette seg på Golan-høydene. Syrerne mener at omkring hundre tusen innbyggere flyktet ut fra området i forbindelse med krigen i 1967. I dag utgjør disse flyktningene, med sine etterkommere, omkring en halv million mennesker. Myndighetene i Damaskus har allerede lovet økonomisk støtte til alle syrere som vil bosette seg på Golan-høydene.

Det var denne metoden syrerne brukte for å ta kontroll i Libanon, påpeker Bechor. Da den syriske hæren ble tvunget til å trekke seg tilbake, lot syrerne 800.000 arbeidere være igjen. De arbeider i Libanon, men overfører sine lønninger til Syria. På denne måten har Syria fortsatt kontroll i Libanon, til tross for tilbaketrekningen. Andre steder i verden ville syrerne blitt omtalt som «bosettere». Israel har ikke lov til å gjøre det samme, men hvis Syria gjør det, er det tilsynelatende ok.

Fase 2
Bosetting av hundretusenvis av syrere på Golan vil deretter gjøre det mulig for Bashar Assad å etablere en «motstandsbevegelse» mot Israel. Offisielt vil han selvsagt hevde at han ikke har noen forbindelse med terroren som kommer til å bli rettet mot Galilea-regionen og resten av Nord-Israel fra Golan, men i praksis vil syriske etterretningsoffiserer gjøre som de vil. De har god erfaring i å spre terror og indre uro i Libanon, påpeker Bechor. Hvorfor vil de ikke gjøre det samme mot Israel?

Fase 3
Alawite-regimet til Assad vil bli styrtet av radikale islamister. Det muslimske brorskap er på fremmarsj, og Al-Qaida har allerede avsagt en dødsdom over Bashar Assad fordi han har forbindelser med Israel og slår ned på radikale islamister med hard hånd.

Så snart Assad er borte, vil militante islamister strømme fritt inn i området fra Iran, Afghanistan og andre områder. Livet i Nord-Israel vil bli et mareritt, men situasjonen kan ikke reverseres. Fra å være en relativt folketomt område vil Golan-høydene nå være hjem til en million nidkjære syrere.

Sinai-halvøya er så stor at situasjonen der alltid er reversibel. Ved fronten mot Jordan gav ikke Israel opp noe, og på den palestinske front kan landet alltid ta tilbake hvilket område som helst. Men med Syria vil situasjonen bli annerledes. Fra å være en tom buffersone vil Golan-høydene bli en overbefolket anti-Israel region flere generasjoner inn i framtiden. Fra å være en strategisk verdi for Israel, vil Golan-høydene bli en byrde på toppen av alle de andre. Våre framtidige generasjoner vil ikke tilgi dem som oppgir Golan, avslutter Bechor.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart