IDF har gradvis trappet opp tilstedeværelsen på Golan-høydene, etter at borgerkrigen i Syria brøt ut. (Illustrasjon: IDF)
IDF har gradvis trappet opp tilstedeværelsen på Golan-høydene, etter at borgerkrigen i Syria brøt ut. (Illustrasjon: IDF)

Ny syrisk granat rammet Golan-høydene

Under kamper mellom syriske opprørsstyrker og syriske regjeringsstyrker sør i landet slo en granat ned på israelsk side tirsdag morgen.

Israel rammet av en granat fra syrisk side av Golan-høydene tirsdag. Nedslaget kom under et sammenstøt mellom opprørere og regjeringsstyrker. Det er andre gang på rundt 12 timer at israelsk side av Golan-høyden blir rammet, ifølge Yedioth Aharonoth. To granater slo ned i området mandag kveld.

IDF har i disse siste tilfellene valgt å ikke svare på ilden med å skyte raketter tilbake inn i Syria. Israel har ønske om å avdempe den spente situasjonen etter luftangrepene mot militære mål i Syria fredag og søndag.

Det hvite hus i Washington opplyser at de har informasjon som tyder på at det «sannsynligvis» er Syrias president Bashar Assads styrker som har brukt kjemiske våpen i krigføringen de siste månedene. Det meldte talsmann Jay Carney mandag, skriver Times of Israel.

– Vi er svært skeptiske til påstandene om at opposisjonen kan ha eller har brukt kjemiske våpen. Vi finner det sannsynlig at enhver bruk av kjemiske våpen som har funnet sted i Syria, har blitt gjort av Assad-regimet. Det forblir vårt standpunkt, sier Carney.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart