Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Soldat drept av mine på Golan

Landminer fjernet i 2009. (Illustrasjon: IDF)
Landminer fjernet i 2009. (Illustrasjon: IDF)
Korporal Roee Alfi ble drept under et mineryddingsoppdrag på Golan-høyden tirsdag. To andre soldater ble også lettere såret da en gammel mine rettet mot kjøretøy eksploderte.

Den ferske rekruttsoldaten Roee Alfi ble drept under en mineryddingsoppdrag på Golan-høyden nær Moshav Yonatan tirsdag formiddag. 19-åringen hadde begynt sin treårige førstegangstjeneste kun for noen få måneder siden. To andre soldater ble lettere skadet, melder Yedioth Aharonoth.

Alfi er en del av ingeniørkorpset, som var på stedet for å få avansert mineryddingstrening. En av minene skal plutselig ha gått av, mens Alfi og medsoldatene ryddet i et område. Medisinsk personell ble tilkalt og de erklærte ham død umiddelbart. Minen var laget for å trenge gjennom pansrede kjøretøy og var derfor langt kraftigere enn normale miner rettet mot mennesker.

En offiser i ingeniørkorpset forklarer at IDF nå etterforsker hendelsen, men at årsaken til hendelsen fortsatt er uklar.

– Det var ikke en mine som ikke var funnet fra før. Den var avdekket og merket [for å bli fjernet] i dag, sammen med andre miner. Det var en israelsk mine som vi hadde fått informasjon om, sier offiseren.

I mars 2011 vedtok Knesset at alle miner i Israel skal fjernes, etter at en tenåring ble hardt såret da en mine gikk av under en familietur på Golan-høydene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart