Bildet er fra den israelske siden av grenseovergangen Quneitra mot Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Bildet er fra den israelske siden av grenseovergangen Quneitra mot Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Islamister tar kontrollen over Syrias grense mot Israel

- FN bør rette fokus mot å bekjempe islamistene, i stedet for å bedrive automatiske fordømmelser av Israel, sier Benjamin Netanyahu, mens en Al Qaida-relatert terrorgruppe forsøker å befeste kontrollen over det syriske grenseområdet mot Israel.

– Vi følger nøye med på hendelsene på Golanhøydene, der Al Nusra-terrorister har kidnappet fredsbevarende FN-styrker, sa statsminister Netanyahu til to amerikanske kongressmedlemmer som besøkte Israel mandag.

– Det vi ser er at Al Nusra, Hamas, Iran-støttede Hizbollah, Al Qaida og de andre terrorgruppene bryter grunnleggende med alle internasjonale normer, enten det er i Libanon, i Syria eller i Gaza, sa Netanyahu.

– Jeg mener at FN ville gjøre seg selv en stor tjeneste hvis de i stedet for å bedrive automatiske fordømmelser av Israel, ville vende sin oppmerksomhet og sine granskningskomiteer mot disse terroristene, som tramper på alle normer FN ble grunnlagt på, fortsatte han.

Netanyahu oppfordret det internasjonale samfunnet til å ta opp kampen mot radikale islamistgrupper som ”truer våre samfunn og vår sivilisasjon”, en oppfordring som ble støttet av kongressmedlem Dana Rohrabacher fra Republikanerne.

– Israel er den eneste drivkraften for stabilitet og en langsiktig fred i regionen. Resten av regionen er preget av tyranni, urettferdighet, gangstervirksomhet og terrorisme, sa han, ifølge Times of Israel.

 

Kamper pågår på Golan-høydene

Væpnede styrker fra terrororganisasjonen Al Nusra, som står i relasjon til Al Qaida, tok i forrige uke kontroll over grenseovergangen Quneitra på Golan-høydene, den eneste grenseovergangen mellom Israel og Syria.

Mandag meldte Times of Israel at det fortsatt pågikk harde kamper i området Quneitra, hvor grenseovergangen befinner seg. Kampen om kontrollen over grenseområdet mot Israel står mellom det syriske regimets militærstyrker og opprørsstyrkene som består av blant andre Al Nusra.

Grenseområdet på israelsk side av Golan-høydene er stengt for sivile av sikkerhetsgrunner, ifølge en talsmann for det israelske forsvaret. En granat landet på israelsk side mandag, og en reporter fra Army Radio skrev på Twitter at noen av skuddene som ble avfyrt i Syria streifet over på israelsk side.

Natt til søndag slo også en granat fra Syria ned på israelsk side. Granaten ble etterfulgt av skuddsalver rettet mot journalister og fredsbevarende FN-styrker. Ingen er rapportert skadet i angrepet.

Søndag ble også en drone skutt ned av israelske soldater da den var på vei innover israelsk luftrom fra Syria-grensen. Det er uklart hvem dronen tilhørte.

Lørdag eksploderte to granater fra Syria på israelsk side av grensen, men ingen kom til skade.

Lørdag havnet filippinske fredsbevarende FN-styrker i harde kamper mot Al Nusras styrker.

44 FN-soldater fra Fiji har vært kidnappet av Al Nusra siden torsdag, og det er ikke kjent hvor disse befinner seg. Myndighetene på Fiji forsøker å forhandle om å få mennene frigitt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart