Skjermdump fra Times of Israel 15. juni 2015.
Skjermdump fra Times of Israel 15. juni 2015.

Drusere i Israel sender våpenpenger til drusere i Syria

Drusere i Israel har samlet inn mer enn 20 millioner kroner som de overfører til drusere i Syria. Pengene skal brukes til våpen og andre nødvendigheter, slik at druserne i Syria kan beskytte seg selv i borgerkrigen hvor etniske og religiøse grupperinger kjemper mot hverandre.

De omlag 800.000 druserne i Syria har inntil nylig vært beskyttet av regimet til Bashar Assad, men de siste par månedene, etter at Assads styrker har kommet mer på defensiven, har trusselen fra jihadister mot drusiske landsbyer i Sør-Syria økt kraftig. Sist onsdag ble 20 drusere massakrert i Idlib-regionen nord for Libanon.

– Situasjonen har blitt så prekær at druserne i Syria ønsker å kjøpe våpen for å beskytte seg selv, sier Knesset-medlem Ayoub Kara fra Likud. Han er gjengitt av Times of Israel.

– 20 millioner kroner er ikke nok til en militærstyrke, men det er en begynnelse, sier han.

Pengene blir overført til Syria via Jordan. De er blitt samlet inn på offentlig sted i drusiske landsbyer i Israel.

– Historien må ikke gjenta seg. Vi må hjelpe minoriteter som er under trussel av folkemord. Det internasjonale samfunnet må gi alle typer hjelp slik at druserne kan beskytte seg selv, sier Mada Habani, ordfører for den drusiske landsbyen Yanuh Jat i Øvre Galilea.

Diskrimineringen og forfølgelsen av etniske og religiøse minoriteter i den arabiske verden, som de siste fire årene har blitt dødelig i en rekke land, viser med all tydelighet hvor riktig det var at jødene fikk sin egen stat og hvor viktig det er at de får beholde den.

Dersom du støtter det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland i Israel, bør du bli medlem av MIFF nå.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart