Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Syria forsøkte å skyte ned israelsk fly

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet skjøt ned fartøyet som kom fra Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Den syriske hæren hevdet tirsdag morgen at den hadde skutt ned et israelsk jagerfly og en drone. IDF bekrefter at Syria forsøkte, men avkrefter at flyene ble skutt ned.

Syrias hær hevdet overfor det statlige syriske nyhetsbyrået SANA at de hadde skutt ned et israelsk fly over den syriske byen Quneitra, som ligger nær grensen til Israel på Golan-høydene. I tillegg hevdet de å ha skutt ned en israelsk drone i nærheten av Damaskus. Meldingen ble gjengitt på syrisk statlig tv.

Det israelske forsvaret avkreftet påstandene i løpet av kort tid, ifølge Times of Israel.

IDF opplyser at et israelsk fly ble beskutt fra Syria, men at flyet ikke ble truffet. To bakke-til-luft-missiler ble avfyrt fra Syria mot det israelske flyet, men flyet var ikke på noe tidspunkt i faresonen, ifølge IDF.

Det israelske flyet befant seg i syrisk luftrom natt til tirsdag for å utføre svarangrep mot den syriske hæren, etter at en bombekastergranat fra Syria eksploderte på israelsk territorium mandag kveld. Det israelske luftforsvaret rammet to syriske artilleristillinger.

Det har lenge hendt jevnlig at granater fra borgerkrigshandlinger i Syria av og til har gått i feil retning og havnet i Israel. Dette har skjedd oftere enn før den siste tiden. I løpet av bare litt over en uke har det forekommet fem tilfeller av slike granateksplosjoner. Israel holder syriske myndigheter ansvarlige for å vokte grensen og har derfor besvart mange av granateksplosjonene ved å angripe syriske militærstillinger i grenseområdet.

Granaten som rammet Israel mandag kveld, ble avfyrt kort tid etter at en 48 timers våpenhvileperiode var trådt i kraft i Syria.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart