Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Røyk stiger opp fra krigshandlinger ved den syriske byen Jubata, like på andre siden av grensen fra Israel. Bildet er tatt 11. september 2016. (Foto: Flash90)
Røyk stiger opp fra krigshandlinger ved den syriske byen Jubata, like på andre siden av grensen fra Israel. (Foto: Flash90)

Stadig nye granater fra Syria

I tre dager på rad har granater fra Syria landet i Israel – mens det offisielt har vært våpenhvile i borgerkrigen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Onsdag landet en bombekastergranat fra Syria på israelsk side av grensen på Golan-høydene for tredje dag på rad, ifølge Times of Israel. Det var totalt den sjette granaten fra Syria som eksploderte i Israel på en uke.

Tirsdag landet tre granater fra Syria i Israel, og det israelske luftforsvaret bombet militærstillinger fra den syriske hæren i nærområdet som svar. Ifølge arabiske medier forsøkte den syriske hæren å skyte ned de israelske flyene.

Mandag landet også en granat fra Syria i Israel, og det israelske luftforsvaret gjennomførte svarangrep. Den gangen hevdet den syriske hæren gjennom statlig tv at de hadde skutt ned et israelsk jagerfly og en drone, men IDF avkreftet påstanden.

Granatene fra Syria lander mest trolig i Israel som følge av at de går i feil retning når de avfyres og ikke som bevisste angrep mot Israel. IDF holder syriske myndigheter ansvarlige for å sikre grensen mot slike faremomenter. De siste dagenes granater er blitt avfyrt under en avtalt våpenhvileperiode i borgerkrigen i Syria.

Årsaken til at det stadig går kortere tid mellom hver gang en granat fra Syria rammer Israel, skal være at flere opprørsgrupper er blitt tvunget til å rykke nærmere Israel-grensen fordi det syriske regimets styrker har hatt framgang i området den senere tiden.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart