Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Store styrker deltar i den største militære øvelsen på nesten 20 år i Israel. Landet forbereder seg på krig mot Hizbollah. (Foto: IDF)
Store styrker deltok i sommer i den største militære øvelsen på nesten 20 år i Israel. (Foto: IDF)

To døde og fire skadet i militærøvelse

Det israelske forsvaret undersøker nå hva som skjedde da et mobilt artilleri veltet.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En løytnant og en sersjant i den israelske hæren døde, og fire andre ble skadet, da artilleriet de kjørte veltet under en øvelse i Golanhøydene, skriver Times of Israel.

Ulykken skal ha skjedd sent på kvelden. En av de skadde ble fraktet til sykehus med helikopter, men ble ikke livstruende skadd. De andre slapp unna med lettere skader.

Som en følge av ulykken har militæret avlyst alle øvelser fram til søndag. I tillegg er det inntil videre lagt ned kjøreforbud for mobile artillerier etter mørkets frembrudd.

Soldatene skal ha kjørt den mobile kanonen på en grusvei da de måtte ta en u-sving. De skal da ha havnet utenfor veien og veltet utfor en åtte meter høy skrent. Nå skal militære eksperter undersøke hva som var årsaken til at det endte så tragisk.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart