Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

– Hamas er antisemittisk

I DagenMagazinet for 24. november 2008 hadde Bjørn Arild Hatlem et intervju med historieprofessor Hans Fredrik Dahl, som tidligere har vært kulturredaktør i Dagbladet.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

I DagenMagazinet for 24. november 2008 hadde Bjørn Arild Hatlem et intervju med historieprofessor Hans Fredrik Dahl, som tidligere har vært kulturredaktør i Dagblade.

Dahl har i perioder uttrykt en viss forståelse for David Irving, som har benektet Holocaust. Men i dette intervjuet forteller Dahl at han har funnet at Irving jukser med kildene. Dahl sier at han ikke noen gang har sympatisert med Irvings Holocaust-benektels.

Dahls hovedanliggende dreier seg om den palestinske, islamistiske organisasjonen Hamas, som vant det siste palestinske parlamentsvalget i 2006 og tok makten på Gaza-stripen sommeren 2007. Norge var det første vestlige landet som anerkjente en palestinsk samlingsregjering med et flertall Hamas-representanter våren 2007. Ifølge sitt charter er Hamas ”klassisk antisemittisk, jødefiendtlig, etter en oppskrift vi kjenner fra mellomkrigstiden i Norge og Europa”, sier Dahl. Han synes det er paradoksalt at Norge, på tross av historien hvor norske jøder ble sendt til tyske dødsleire, ”har anerkjent et regime som i sitt charter har skrevet inn det antisemittiske skriftet Sions vises protokoller&rdquo.

Dahl sier: ”De som beundret regimer i 30-årene, svelget også den tyske jødepolitikk. Og de som i dag solidariserer seg med palestinerne, svelger også Hamas erklærte antisemittisme.” Dahl synes at selve dagens strid på Vestbredden og Gaza er mer komplisert. Men Hamas’ charter er klart antisemittisk.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart