Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Hamas bruker sykehus og moskeer i krigføring

Som man kunne vente, er det fremdeles mange anti-Israel-demonstrasjoner rundt om i verden. Det meste av medie-dekningen er fiendtlig mot Israel. Den overser besluttsomt den ubehagelige sannheten at det ikke hadde vært vold i Gaza hvis ikke Hamas hadde startet den, og at det vil bli mer vold hvis Hamas ikke blir satt ut av stand til å utføre vold.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Men mediedekningen er ikke svart-hvitt, påpeker David Horovitz i Jerusalem Post. På en arabisk TV-stasjon kritiserte en egyptisk gjest en Hamas-talsmann for den uheldige bruken av raketter mot Israel. Han sa: ”Hvor har deres strategi brakt dere? Hvor mye landområde har det frigjort? Har dere i hvert fall mot til å innrømme, som Hizbollah gjorde, at dere feilberegnet Israels svar?” Hamas-mannen kunne ikke svare noe annet enn at en egypter burde kritisere Israel, ikke Hamas.

Sivile som skjold
Hamas bruker sykehus og moskeer som utgangspunkt for krigshandlinger. Og Hamas-soldatene bruker ikke uniform.
Dette er imot krigens regler, alle krigførende skal ha uniform. Det er derfor mye vanskeligere for israelske soldater å skille soldater og sivile, og det er nødt til å øke de sivile tapene.

Det snakkes om flere dager med kamper, men ikke uker. Men det er avhengig av den diplomatiske utviklingen. Israel vil unngå å legitimere Hamas i avtalen, vil få redusert våpensmuglingen til Gaza og sikre Israel frihet til å svare på ethvert nytt angrep fra Gaza.

Da krigen begynte, tok Hamas-ledere som Khaled Mashaal til orde for opprør i Egypt, for at innbyggerne i Gaza skulle bryte seg gjennom grensen og gå inn i Egypt, for at israelske arabere skulle starte et opprør. De forlangte en ny intifada på Vestbredden og en ny bølge av selvmordsbombere.

I stedet for alt dette sendte Hamas på mandag en tomanns-delegasjon til Egypt for å snakke om en mulig våpenhvile.

Men ennå kan mye gå galt, avslutter Horovitz.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart