Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Seks europeiske statsledere lover å hindre smugling

Dagen etter at Israel hadde erklært sin våpenhvile, lovte seks europeiske ledere å arbeide for at Hamas ikke skal få ruste opp igjen. Det sa de både på toppmøte i Sharm el-Sheikh i Sinai og på et møte med statsminister Ehud Olmert i Jerusalem.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Dagen etter at Israel hadde erklært sin våpenhvile, lovte seks europeiske ledere å arbeide for at Hamas ikke skal få ruste opp igjen. Det sa de både på toppmøte i Sharm el-Sheikh i Sinai og på et møte med statsminister Ehud Olmert i Jerusalem. De seks var statsminister Gordon Brown (Storbritannia), president Nicolas Sarkozy (Frankrike), kansler Angela Merkel (Tyskland), statsminister Silvio Berlusconi (Italia), statsminister Jose Luis Rodriguez Zapatero (Spania) og statsminister Mirek Topolanek (Tsjekkia, som for tiden har formannskapet i EU).

De tilbød både tropper og teknisk utstyr til å forhindre våpensmugling, blant annet til å oppdage tunneler som blir gravd. Olmert sa at Israel ikke har noe ønske om å skade barn og sivile. De er Hamas’ ofre, sa han. Angela Merkel sa at Israel har rett til å leve i fred og ikke under trusler. Berlusconi sa han er stolt av at han fikk EU til å sette Hamas på listen over terrororganisasjoner. I Israel sier noen at når EU viser så stor aktivitet akkurat nå, er det fordi vakuumet i amerikansk politikk i dagene før en ny administrasjon overtar, tillater dem det.

Det er ikke sikkert de kan gjøre like mye når en ny president er på plass i USA. En høytstående embetsmann i EU sa mandag at EU straks vil sende humanitær hjelp til Gaza. Men gjenoppbygging av bygninger og infrastruktur vil ikke begynne før man har funnet en akseptabel palestinsk partner. Hamas’ konfrontasjoner med Israel hindrer et godt liv for folket på Gaza. Palestinerne må nå forlange fred fra sine leder.

Kilder: Artikler fra jpost.com og haaretz.com.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart