Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Hamas og Fatah vil hindre undervisning om Holocaust

Verken Hamas eller Fatah ønsker å la sine barn høre om jødenes grusomme lidelser under Det andre verdenskrig.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

I flere år har det vært kjent at FN-skolene på Gaza-stripen ikke nevner Holocaust i pensumlitteraturen. Slik skal det fortsette, dersom Hamas og Fatah får viljen sin.

De to ledende palestinske bevegelsene lover å forhindre FNs organ for palestinske flyktninger (UNRWA) å gi undervisning om Holocaust på organisasjonens skoler. Hamas og Fatah ser på UNRWAs planer om å innføre Holocaust-undervisning som en «provokativ handling», rapporterer journalist Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post.

Bryter med kulturen
Hamas-regjeringen på Gaza-stripen mener FNs ønske om å inkludere Holocaust på læreplanen er en «utfordring for palestinernes følelser.»

UNRWA har tydeligvis en politisk agenda overfor palestinerne som ikke tjener palestinernes interesser og «bryter med kulturen deres og uforanderlige verdier», skriver Hamas.

Uønsket normalisering
En annen grunn terrorgruppen oppgir i pressemeldingen er at det kan føre til en uønsket normalisering av forholdet til Israel.

– Dette er et forsøk på å påføre oss en normaliseringskultur med okkupasjonen. De ønsker at vi skal akseptere eventyrene og løgnene for å vinne sympati, skriver de.

– Åpenbar innblanding
Heller ikke i et fag om menneskerettigheter skal Holocaust nevnes.

– Dette er en åpenbar innblanding i palestinernes interne anliggender og et brudd med reguleringene som har eksistert siden etableringen av UNWRA, skriver Hamas.

Kulturelt lovbrudd
Nå ønsker de at palestinerne skal konfrontere dette «mistenkelige komplottet» som de i pressemeldingen definerer som et «kulturelt lovbrudd». I stedet burde skolene undervise klassene i «okkupasjonens terror og rasisme», skriver Hamas.

Fatah støtter Holocaust-nekt
Også Fatahs talsmann på Gaza-stripen og leder for PLOs flyktningavdeling, Zakariya al-Agha, sier han er imot FN-organets planer.

Også en talsmann for partiet på Vestbredden, Salah al-Wadiyeh fordømmer planene. Han hevder Holocaust er «en stor løgn».

– Palestinerne vet bedre enn noen andre folk historien til sine fiender og deres falske krav og løgner, sier al-Wadiyeh.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart