Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

"Blokaden av Gaza er en krigshandling," skriver Palestinakomiteen i Drammens Tidende 2. november 2012. Tvert imot! Sjøblokaden beskytter palestinske og israelske liv, svarer MIFF.
"Blokaden av Gaza er en krigshandling," skriver Palestinakomiteen i Drammens Tidende 2. november 2012. Tvert imot! Sjøblokaden beskytter palestinske og israelske liv, svarer MIFF.

Sjøblokaden av Gaza beskytter israelske og palestinske liv

Nær historie har vist at Hamas vender sine våpen både mot sine egne og mot jødene i Israel. Å heve den lovlige sjøblokaden av Gaza vil sette både israelske og palestinske liv i fare.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

  • Fredag 2. november trykket Drammens Tidende leserinnlegget fra den lokale Palestinakomiteen som er gjengitt i toppen. MIFF har sendt følgende replikk til avisen.

 

I 2007 tok Hamas kontroll på Gaza-stripen i et blodig kupp. Konflikten med Fatah kostet hundrevis av palestinere livet.

Helt i slutten av 2008 gikk israelske forsvarsstyrker til aksjon på Gaza-stripen for å stanse Hamas-regimets stadige granat- og rakettangrep mot sivile israelske mål. Like etter at Gaza-krigen var ferdig ga statslederne i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Tsjekkia en klar støtte til Israels ønske om å hindre ny opprustning av Hamas. Det viktigste tiltaket er en effektiv sjøblokade av Gaza-stripen, for å hindre store våpenleveranser fra land som Iran og Syria.

Palestinakomiteen i Drammen og omegn mener «blokaden av Gaza er en krigshandling» (DT, 2. november). Det er snarere tvert imot! Sjøblokaden av Gaza er et av de viktigste hinder for en ny krig, og gir derfor beskyttelse både til sivile palestinere og sivile israelere.

På land finnes det ikke noen blokade av Gaza. Det strømmer inn med varer gjennom israelske grensestasjoner, og vare- og personflyten mot grensen til Egypt er stor både over og under bakken. Til og med Hamas-leder Ismail Haniyeh har erklært en «seier over blokaden». Norske aktivister for palestinerne bør oppdatere sin retorikk.

Palestinakomiteen er opprørt over at den humanitære lasten på Estelle ble stanset i Middelhavet. De glemmer å nevne at lasten ble tatt til land i Israel, og overført til bruk på Gaza-stripen bare to dager senere. Den totale lasten på Gaza-skipet utgjorde mindre enn én prosent av de daglige leveransene som går gjennom israelske grensestasjoner. Det var som å spytte i havet, den humanitære effekten var lik null.

Estelle-skipet handlet om å skape en provokasjon for å sverte Israel, og å bane vei for ukontrollert tilgang til Gaza-stripen sjøveien. Det vil bryte med ønsket til europeiske statsledere og det vil sette både palestinske og israelske liv i fare. Nær historie har vist at Hamas vender sine våpen både mot sine egne og mot jødene i Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart