Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Foto: Christian Lilleheim
Foto: Christian Lilleheim

Flere byggevarer slipper inn på Gaza-stripen

Israel opprettholder sin del av våpenhvileavtalen med Hamas og slipper flere typer varer inn på Gaza-stripen, blant annet byggevarer.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Privatpersoner på Gaza-stripen som ikke har fått gjenoppbygget sine sammenraste boliger etter de to siste krigene Hamas har innledet mot Israel, vil nå kunne få tak i de materialene de trenger uten å måtte gå gjennom bistandsorganisasjonene.

– Fra og med søndag vil 20 lastebiler daglig bringe inn varer for den kommersielle sektoren, bortsett fra fredager og lørdager, gjennom Kerem Shalom-overgangen. Det er første gangen Israel tillater import av grus for privat sektor, siden blokaden ble innledet i midten av 2007, hevder Hamas-talsmann Raed Fattuh.

Guy Inbar, talsmann for det israelske forsvarsdepartementet, bekrefter at Israel har endret sin politikk på dette området. Han legger til at privat sektor på Gaza-stripen også vil kunne importere byggemaskiner, som bulldosere og liknende.

– Dersom roen fortsetter, vil vi gjennomføre flere løft på hva som slipper gjennom av varer. Vi arbeider også med å forbedre det elektriske systemet nord på Gaza, for å kunne forbedre tilgangen til elektrisitet i området, forklarer Inbar.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart