Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Terroristene i Hamas fortsetter å avfyre raketter, selv om ni av ti innbyggere i Gaza nå ønsker en langvarig våpenhvile. (Illustrasjonsfoto: Flickr.com)
Terroristene i Hamas fortsetter å avfyre raketter, selv om ni av ti innbyggere i Gaza nå ønsker en langvarig våpenhvile. (Illustrasjonsfoto: Flickr.com)

Gazas sivilbefolkning vil ha fred

Den store majoriteten av folket i Gaza håper at deres ledere vil forhandle frem en langvarig våpenhvile med Israel. Nesten tre av fire håper dessuten på en endelig fredsavtale. Det viser en ny meningsmåling.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Meningsmålingen som er utført av høgskolen IDC Herzliya viser at Hamas ikke hadde folket i Gaza på sin side da de sørget for å stanse videre forhandlinger om varig våpenhvile ved å gjenoppta rakettangrepene fredag morgen.

Undersøkelsen forteller at overveldende 92 prosent av palestinerne i Gaza støtter en langvarig våpenhvile mellom Israel og Hamas.

72 prosent sier de håper lederskapet vil arbeide for å oppnå en varig fredsavtale med Israel. Dette står i sterk kontrast til Hamas’ charter, som proklamerer at målet er å se staten Israel bli utslettet. Hamas har aldri åpnet for å delta i fredssamtaler.

68 prosent sier de nå vil foretrekke at Gaza-lederne prioriterer gjenoppbygging av samfunnet fremfor ny opprustning av våpen.

 

Mange mener begge sider har tapt

På spørsmål om forståelsen av utfallet av krigen i sommer, svarte 25 prosent at de mener Hamas er vinneren av konflikten. Bare åtte prosent svarte at de mener Israel fremstår er vinneren. 14 prosent sier de mener konflikten så langt har endt uavgjort. Hele 46 prosent sier de at begge parter har tapt.

Samtidig sier 67 prosent at de ikke mener Hamas kan klandres for ødeleggelsene på Gaza-stripen.

Undersøkelsen ble gjennomført i form av telefonintervjuer med 525 respondenter som er over 18 år gamle. Det er Times of Israel som presenterer resultatet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart