Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. Dette bildet er fra Gaza-krigen i 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Hamas-sjef skryter av rakettkapasiteten

Yahya Sinwar sier terrorgruppen kan skyte langt flere raketter mot Israel enn tidligere.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Hamas-lederen på Gazastripen, Yahya Sinwar, sier Hamas’ militære styrker er sterkere enn noen gang. Han sier Hamas i dag er i stand til å skyte like mange raketter mot Tel Aviv på 51. minutter som de gjorde i løpet av 51 dager under Gaza-krigen i 2014, skriver Yedioth Ahronoth. Den gang ble det avfyrt nesten 5000 raketter mot Israel.

Sinwar understreker også at Hamas ikke har noen planer om å gi fra seg sine våpen i forbindelse med den nylig inngåtte forsoningsavtalen med Fatah.

– Det palestinske folket kjemper fortsatt for nasjonal frigjøring, og vi kan ikke gi fra oss våpnene på dette stadiet. Det er ikke Hamas eller dens militære avdeling som eier motstandsvåpnene, men alle palestinske beboere på Gazastripen, sier han.

Presidenten for de palestinske selvstyremyndighetene, Mahmoud Abbas fra Fatah, har tidligere sagt at han ikke vil akseptere tilstedeværelse av militser på Gazastripen innenfor rammeverket av forsoningsavtalen, men Sinwar er trygg på at de blir enige.

– Hvis Fatah bare er 20 prosent så seriøse som oss om å få til en forsoning, så vil splittelsen mellom oss ende. Det fant vi ut under samtalene våre.

De palestinske fraksjonene Fatah og Hamas har vært splittet siden Hamas tok makten over Gazastripen ved et blodig kupp i 2017, men nylig ble partene enige om å starte forsoningsarbeidet. Mange som jobber med Israels sikkerhet er bekymret for at det kan føre til at Iran vil hjelpe Hamas med å produsere presisjonsraketter.

Da Hamas-ledere nylig besøkte den iranske hovedstaden Teheran, fikk de forsikringer fra ledelsen i det iranske regimet om at Iran ville gi dem alt de måtte trenge.

Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
Terrorister fra Hamas viser frem noen av gruppens raketter. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart