Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Hamas har dømt seks menn til døden. Her fra en parade i Gaza 4. oktober 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90 )

Seks dømt til døden på Gazastripen

Terrorgruppen Hamas vil henge seks palestinere fordi de mener de er informanter for Israel.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Den islamistiske terrorgruppen Hamas, som styrer Gazastripen, kunngjorde torsdag 28. oktober at de har dømt seks palestinske «informanter» til døden for angivelig å ha gitt informasjon til Israel, skriver Times of Israel.

I tillegg til de seks som er dømt til døden er flere andre påståtte informanter dømt til ulike straffer, som livstid i fengsel til hardt straffearbeid. Også for to uker siden ble to menn dømt til døden for «samarbeid med Israel».

Sakene skal være avgjort og det blir ingen ankemuligheter, ifølge Hamas. Terrorgruppen oppfordrer samtidig andre som skulle jobbe som informanter for Israel om å melde seg, da skal de slippe unna «med mildere straff».

Hamas har tidligere holdt offentlige henrettelser av personer de anklager for å «samarbeide» med Israel. Ifølge menneskerettighetsorganisasjoner har Hamas dømt 130 mennesker til døden siden 2007, 25 har blitt henrettet.

Henrettelsene har blitt kritisert av de palestinske selvstyremyndighetene, rivalene til Hamas, fordi de er gjennomført uten tillatelsen til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Palestinsk lov sier presidenten må godkjenne fullbyrdelsen av enhver henrettelse, noe han ikke har gjort siden 2006.

Hamas forbereder galgen i forbindelse med en henrettelse på Gazastripen 2. oktober 2013. (Foto: Gaza Interior Ministry)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart