Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Terrorgruppen Hamas på Gazastripen rekrutterer palestinere på Vestbredden til å utføre terrorangrep mot Israel. (Foto: Flash90)

Avverget stort terrorangrep fra Hamas

Sju mistenkte på Vestbredden ble rekruttert av Hamas til å utføre terrorangrep mot israelere.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Israelske sikkerhetsstyrker pågrep tidlig i september flere mistenkte på Vestbredden som planla flere bombeangrep mot israelske styrker og sivile. De mistenkte er tilknyttet Hamas, skriver Jerusalem Post.

Totalt sju palestinere fra Hebron og Nablus ble arrestert og avhørt i operasjonen, som ble ledet av sikkerhetstjenesten Shin Bet og IDF. I avhørene kom det frem at de mistenkte var blitt rekruttert av Hamas.

Det var Yahya Amer Muhammad Abu Sayfan fra Hamas som rekrutterte de sju palestinerne. 26 år gamle Abu Sayfan er bosatt på Gazastripen og er ansvarlig for å rekruttere palestinere til terrorgruppen, i tillegg til at han sprer antisionistisk og antisemittisk hets på sosiale medier.

Abu Sayfan skal ha veiledet de sju mistenkte i hvordan de skulle lage bomber, i tillegg til at han ga dem ordre om å gjennomføre angrepene. De mistenkte fikk penger til å kjøpe våpen, eksplosiver og annet utstyr fra Abu Sayfan – alt ble senere konfiskert av israelske styrker.

Arrestasjonene viser hvordan Hamas konstant jobber for å destabilisere Vestbredden og oppfordre til vold ved å rekruttere palestinere, mener Shin Bet. De sier israelske sikkerhetstjenester vil «fortsette å stanse Hamas sine forsøk på å begå terrorangrep mot Israel».

Dette er bare ett av over 300 store planlagte terrorangrep som er blitt avverget av israelske sikkerhetsstyrker så langt i år.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart