Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Viste «skrekkfilm» til internasjonale journalister

200 internasjonale journalister ble invitert til visning av usensurerte klipp av Hamas-massakren. Dette bildet er tatt før visningen startet. (Foto: GPO)
Journalister fikk se usensurerte opptak av Hamas-massakren. - Det er det verste jeg noen gang har sett, sier en av journalistene som var til stede.

Israel inviterte rundt 200 journalister til en militærbase i Tel Aviv for å vise dem usensurerte opptak av 7. oktober-massakren. Videoene bestod av opptak fra overvåkingskameraer i Israel og videoer som Hamas-terroristene selv hadde filmet mens de var på drapstokt.

Mange, spesielt i sosiale medier, har forsøkt å så tvil om det som har kommet frem om grusomhetene som Hamas-terroristene utførte. Derfor så Israel seg nødt til å vise usensurerte videoer til internasjonale journalister, blant annet for å imøtegå løgnene som nå sprer seg.

I tillegg har Israel reagert på at enkelte medier nærmest fremstiller dem og Hamas som likeverdige parter. Derfor ville de vise brutaliteten Hamas står for og hvor lite de bryr seg om andre menneskers liv.

I rundt tre kvarter så journalister det som beskrives som grufulle opptak av terrorister som massakrer sivile på gaten, i kibbutzer og inne i husene til folk. MIFF er ikke kjent med at noen norske journalister var til stede, men det var den svenske journalisten Arne Lapidus fra Expressen.

Han omtaler visningen som en «skrekkfilm» og sier mange journalister begynte å gråte, mens andre ikke orket å se mer og forlot salen.

– Dette er det verste jeg noen gang har sett, sa en britisk journalist.

Graeme Wood i The Atlantic skriver at videoene viste ren sadisme.

«Terroristene forsøkte ikke å skåne noen. Det var en iver etter å drepe som nesten matchet deres iver etter å vansire likene til ofrene. I flere klipp skyter Hamas-morderne skudd i hodet på mennesker som allerede er døde. De teller likene, tar seg god tid og skyter dem deretter igjen».

Det ble også vist klipp av mennesker som ble tatt til fange av Hamas.

«I noen klipp som jeg tidligere ikke hadde sett ser vi ofre i en tilstand av terror, mens de venter på å bli drept, eller er dekt av av blodet til sine venner og kjære mens de blir lastet inn i lastebiler og brakt til Gaza som gisler. Vi så ingen opptak av voldtekt, men vi så unge kvinner som klemte seg sammen i frykt før, de ble henrettet på en kjølig og kaldblodig måte», skriver journalisten.

– Jeg håper jeg aldri ser disse opptakene igjen, sier Wood om videoene.

Av hensyn til pårørende vil ikke israelske myndigheter gjøre opptakene tilgjengelig for allmenheten. Det var også grunnen til at journalistene ikke fikk lov til å ta bilder eller gjøre egne videoopptak av det de fikk se.

I tillegg til video ble det også spilt av lydklipp fra en telefonsamtale mellom en Hamas-terrorist som deltok i massakren og hans foreldre. Terroristen ringer til foreldrene sine og skryter av å ha «drept 10 jøder med sine egne hender». Terroristen sier så videre, «er dere ikke stolt av meg nå?». Han sier også at han har sendt dem bilder av de drepte.

– Jeg er rystet. De verste scenene er ikke drapene, men når vi hører en terrorist ringe hjem til moren hans for å skryte av hvor mange han har drept, sier en journalist fra Uruguay.

Denne samtalen er blitt offentliggjort:


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart