Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hamas-topp med kofferter fulle av penger

Hjemme hos et høytstående Hamas-medlem fant israelske soldater kofferter fulle av penger. (Foto: IDF)
Mens det er utbredt fattigdom på Gazastripen lever mange av Hamas sine medlemmer et liv i luksus.

Kofferter med over 14 millioner kroner i kontanter ble funnet i hjemmet til et høytstående Hamas-medlem i Jabalya-området i Gaza by. I tillegg ble det funnet flere våpen i hjemmet til Hamas-medlemmet.

Det er ikke første gang israelske soldater finner store pengesummer i hjemmene til Hamas-terroristene på Gazastripen.

Selv om det er utbredt fattigdom på Gazastripen er det mange i Hamas, terrorgruppen som har styrt enklaven siden 2007, som er svært rike.

Allerede for over ti år siden ble det rapportert om at over 600 Hamas-medlemmer var dollar-millionærer (over ti millioner kroner dag). Siden den gang har inntektene til Hamas økt betraktelig. Flere av Hamas-lederne, som i hovedsak bor i Qatar, er i dag multimilliardærer.

Hamas sin politiske leder Ismail Haniyeh, en av dem som bor i Qatar, kjøpte i 2018 en tomt på Gaza til 40 millioner kroner. Tomten på 2500 kvadratmeter ligger i det luksuriøse nabolaget Rimal ved Middelhavet.

I tillegg til å få penger fra donorland som Qatar og Iran har Hamas også flere mindre donorer som til sammen gir store pengesummer til dem. Antallet donorer har trolig ikke sunket siden terrorangrepet 7. oktober.

Terrorgruppen har også flere andre økonomiske inntektskilder. Blant annet har de investert i forretninger og eiendom i land som Tyrkia, Sudan og Algerie. Hamas er også involvert i kryptovaluta.

I tillegg til dette tjener Hamas mye penger på å skattlegge varer som kommer inn på Gazastripen. Alle varer som tidligere kom fra Israel og inn på Gaza la Hamas en skatt på, som de tjente flere milliarder kroner på årlig.

Tidigere tjente de også mye på smuglertuneller under Egypt-grensen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart