Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Denne FN-skolen ble brukt som militærbase av Hamas

Ifølge IDF brukte Hamas denne FN-skolen på Gazastripen som militærbase. (Foto: IDF)
IDF sier terroristene som oppholdt seg på skolen ble "eliminert".

Det israelske forsvaret (IDF) sier de har gjennomført et presisjonsangrep mot et bygg som ble brukt av terrorgruppen Hamas inne på en UNRWA-skole sentralt på Gazastripen. IDF sier de tok omfattende forholdsregler for å minimalisere skade på sivile.

Ifølge et Hamas-drevet pressekontor ble minst 27 mennesker drept i angrepet, men dette er ikke bekreftet verken av de Hamas-drevne helsemyndighetene eller uavhengige kilder. Det er heller ikke kjent hvor mange som var terrorister.

Ifølge IDF skal det ha oppholdt seg mellom 20 og 30 terrorister på skolen. De anslår at alle de drepte var terrorister og at ingen sivile ble drept.

– For kort tid siden gjennomførte jagerfly et presisjonsangrep mot et Hamas-anlegg inne på en UNRWA-skole. Terroristene ble eliminert, sier IDF.

IDF sier at bygget på innsiden av FN-skolen ble brukt av Hamas sin elitestyrke Nukhba. Disse styrkene var svært delaktige i angrepet på Israel 7. oktober, da 1200 mennesker ble drept, tusenvis ble skadet og over 250 ble tatt som gisler.

Ifølge IDF skal Hamas og Islamsk Jihad ha brukt basen inne på skoleområdet til å organisere terrorangrep fra. Dette er nok et eksempel på hvordan terroristene på Gazastripen bruker sivilbefolkningen som menneskelige skjold.

– Angrepet eliminerte terrorister som hadde planer om å gjennomføre terrorangrep og et nært forestående angrep mot våre styrker, sier IDF.

De sier etterretning og overvåking ble brukt for å minimalisere skadene på sivile. De har publisert bilder som skal vise hvor terroristene oppholdt seg:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart