Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

På bildet fra 1998 hilser daværende utenriksminister Ariel Sharon (f.v.) på daværende generalsekretær i FN, Kofi Annan. (Foto: UN Photo)
På bildet fra 1998 hilser daværende utenriksminister Ariel Sharon (f.v.) på daværende generalsekretær i FN, Kofi Annan. (Foto: UN Photo)

Betraktelig aktivitet i Sharons hjerne

Ariel Sharons hjerne responderer på bilder og stemmer fra familien sin, viser en fMRI-scanning. Han er derfor i "en tilstand av minimal bevissthet", ikke koma som tidligere trodd.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Helt siden han falt inn i sin koma-lignende tilstand etter et slag i januar 2006, har Sharon vist betydelig hjerneaktivitet. I helgen testet eksperter ved Soroka medisinske senter i Be’ersheba hjernen hans ved å utsette den for ulike stimuli, for å stadfeste hvilken tilstand han egentlig er i.

Sharon fikk se familiebilder, høre opptak av stemmen til sønnen sin og ble utsatt for berøring. Legene ble overrasket over resultatene, skriver Ha’aretz. Det viste seg at aktiviteten i de respektive delene av hjernen var inntakt. Ytterligere tester ble gjort for å se hvor bevisst Sharon er over sine omgivelser. På tross av oppmuntrende resultater også her, kan ikke legene konkludere.

– Informasjon fra Sharons eksterne miljø når de riktige delene av hjernen hans. Men bevisene er ikke gode nok til å kunne svare på om Sharon er bevisst på sine omgivelser, sier professor Martin Monti fra California-universitetet i Los Angeles, som var med på undersøkelsene.

Lang karriere
Snart 85 år gamle Ariel Sharon var offisielt Israels statsminister fram til april 2006, en posisjon han hadde hatt siden 2001. Som politiker har han en lang karriere bak seg. I tillegg til å være statsminister har Sharon vært både utenriksminister, forsvarsminister og industri-, handel- og arbeidsminister for ulike regjeringer. Som soldat og offiser deltok han i samtlige av Israels kriger fra Uavhengighetskrigen i 1948 til Yom Kippur-krigen i 1973.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart