Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Den 38 år gamle bussjåføren Johnny er utskrevet fra sykehus etter nesten en måned. (Foto: Baruch Padeh Medical Center)

Israels første alvorlig korona-syke friskmeldt

Nå gleder den 38 år gamle bussjåføren seg til å møte familien igjen.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Tirsdag morgen kom den triste meldingen om at to kvinner, 49 og 50 år, ble koronavirusets 17. og 18. offer i Israel. Men heldigvis kommer det også positive historier. En 38 år gammel bussjåfør fra Øst-Jerusalem, som har ligget på sykehus og vært tilkoblet respirator siden 5. mars, er nå utskrevet fra sykehus etter å ha blitt fullstendig friskmeldt, skriver Times of Israel.

– Det har vært en veldig tøff måned, den hardeste måneden i mitt liv. Til å begynne med var jeg koblet til oksygen. Jeg kunne ikke engang komme meg ut av sengen, sier mannen, som bare er identifisert som Johnny, etter at han ble ut skrevet fra Baruch Padeh-medisinske senter i Tiberias.

38-åringen var den første som ble alvorlig syk av koronaviruset i Israel. Bussjåføren ble smittet av en gruppe greske turister han var sjåfør for. I en periode var tilstanden så alvorlig at han svevde mellom liv og død. Mandag reiste han hjem til sin kone og sine barn på 10 år, 2 år og 7 måneder.

– Jeg har ikke sett baby Alex på over en måned. Det har vært tøft. Det første jeg skal gjøre nå er å dra hjem og se barna mine. Jeg savner virkelig familien – de har også vært i isolasjon og ikke forlatt huset, sier Johnny.

I en periode skal sykehuset ha behandlet 38-åringen med ebolamedisinen Remdesivir, men det er ikke kommet ytterligere detaljer rundt behandlingen hans. Bussjåføren takker sykehuset for at går ut derfra i live.

– Jeg føler at denne gjengen reddet livet mitt. Det er bare på grunn av dem at jeg kan stå her på beina igjen, sier han i det han forlater sykehuset.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart