Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Politiet er utplassert i den ultraortodokse byen Bnei Brak for å kontrollere hvem som reiser inn og ut. (Foto: Politiet)

Israel stenger av ultraortodoks by

Politi og soldater passer på at ingen får reise inn og ut av byen Bnei Brak.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Fredag stengte store politistyrker av den ultraortodokse byen Bnei Brak utenfor Tel Aviv. Byen er hardt rammet av koronapandemien og israelske myndigheter har derfor besluttet å begrense inn- og utreise. Over 1000 politi og soldater kontrollerer nå byens inn- og utkjørsler, skriver avisen Ha’aretz.

Innbyggerne i Bnei Brak får kun lov til å forlate byen hvis de får spesielle tillatelser. Det blir heller ikke mulig å reise inn til byen for dem som ikke er bosatt der. Det vil også bli begrenset mulighet for å bevege seg inne i byen.

Personer som er syke eller som befinner seg i risikogrupper vil fraktes ut av byen og plasseres på hoteller, som er omgjort til egne karantenehoteller.

Bnei Brak har 200.000 innbyggere, de aller fleste ultraortodokse, og den høyeste andelen smitte i forhold til innbyggertall. Byen vil i første omgang vært avstengt i en uke, men myndighetene kan utvide nedstengningen med fem dager om gangen.

Mange i det ultraortodokse miljøet har ikke vært like villige til å lytte til myndighetenes råd og påbud i forbindelse med koronapandemien. Det har gjort at de ultraortodokse nå er sterkt overrepresentert blant de over 7000 som til nå har fått påvist smitte i Israel. Situasjonen er verst i Bnei Brak.

Torsdag ble det klart at Israels helseminister Yaakov Litzman, som også tilhører det ultraortodokse miljøet, har fått påvist koronasmitte.

36 personer har så langt dødd av koronaviruset i Israel. I tillegg har en israelsk turist dødd av viruset i Italia. For 115 av de smittede er tilstanden alvorlig, med 95 personer i respirator. 357 personer har blitt friskmeldt.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart