Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Med kobberpulver fra Norge skal israelsk munnbind stanse korona

Maskene som det israelske selskapet MedCu produserer inneholder kobberpulver som produserer i Norge. (Foto: MedCu)
Det norske selskapet Nordox har sendt 15 tonn med kobberpulver til Israel.

Det israelske selskapet MedCu produserer et selvsteriliserende munnbind, som tar knekken på koronaviruset og andre virus i løpet av 30 minutter. Munnbindet er solgt til Kina og skal snart markedsføres til flere andre land.

– Studier viser at 99,99 prosent av virusene som kommer i kontakt med vår maske blir brutt ned i løpet av bare 30 minutter, sier Gadi Borochov, mikrobiolog i MedCu, i et intervju med nettstedet Israel 21c.

MedCu bruker kobberpulver, som nøytraliserer virus, i maskene. Mens vanlige munnbind kun kan brukes i kortere perioder, kan munnbindene til MedCu brukes i lang tid. Når maskene blir kastet, som vanlig etter flere dager, utgjør de ingen smittetrussel, siden alle partiklene er nøytralisert.

– Etterspørselen er endeløs. Hele den vestlige verden er nå på jakt etter masker som gjør det mulig for folk å begynne å komme tilbake på jobb og samtidig være beskyttet mot eksponering for viruset, sier MedCo-sjef Danny Lustiger.

De israelske kobber-maskene produseres med råvarer fra fabrikken Nordox på Helsyr i Oslo, skriver Aftenposten/E24. På Nordox jobber 73 ansatte med å smelte ned resirkulert kobber som omdannes til pulver. Det er dette pulveret det israelske selskapet blander inn i sine munnbind.

– Når kobber kommer i kontakt med dråper, så løser det seg opp og slipper ut kobberioner. Disse deaktiverer virus, sier administrerende direktør Lars Tomasgaard til Aftenposten/E24.

Det norske selskapet har sendt råvarer til Israel i flere år, men koronapandemien har gjort at bestillingene fra Israel har økt betraktelig. Tidligere ble det bestilt noen hundre kilo i året, men nå har det israelske selskapet bestilt flere titalls tonn med råvarer. Hittil har Nordox sendt rundt 15 tonn kobberoksid til Israel – og mer skal det bli i tiden framover.

– Etter at helsesektoren kjøpte opp store mengder munnbind og masker, har det vært vanskelig for andre sektorer å få tak i smittevernutstyr. Vi tror det vil produseres veldig mye mer fremover, sier Tomasgaard til avisen.

Direktør Lars Tomasgaard ved Nordox viser frem munnbindet som produseres i Israel med norske råvarer. (Foto: Nordox)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart