Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Helseminister Yuli Edelstein besøker pasienter på en korona-avdeling ved Yitzhak Shamir-sykehuset tidligere i sommer.

Passerte 600 korona-dødsfall i Israel

Nå innføres det flere restriksjoner for å bremse smitten.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israelske myndigheter vedtok søndag nye koronarestriksjoner, samtidig som de utvidet eksisterende restriksjoner, i et forsøk på å bremse smitten. Det skjer samtidig som dødstallene har passert 600, skriver Times of Israel.

De nye restriksjonene innebærer blant annet at det blir forbudt å samles mer enn 20 personer utendørs og mer enn 10 personer innendørs. Det blir også begrensning på maks tre passasjerer i biler og butikker får maks lov til å slipper inn én kunde i lokalet for hver sjuende kvadratmeter tilgjengelig.

Bedrifter får heller ikke lov til å betjene kunder som går uten maske, de må måle temperaturen på dem som slipper inn i lokalet og de må sette opp informasjonsskilt. Spiseområder på markeder og kjøpesentere blir stengt av. Hvis man bestiller take-away, må maten settes utenfor døra til mottakeren.

De nye restriksjonene er dårlige nyheter for mange bedriftseiere, ved at barer, nattklubber, vannparker, utleielokaler og mye annet forblir stengt.

Men regjeringen kom også med en plan for gjenåpning av teater, symfonier og kulturelle begivenheter. Statsminister Benjamin Netanyahu sa at planen, hvor utendørsarenaer blir delt inn i «kapsler» med plass til 20 personer hver, vil bli innført umiddelbart. En plan for arrangementer innendørs skal komme innen noen uker.

Det er ventet at korona-dødstallene vil fortsette å øke framover. Tilstanden er alvorlig for 393 personer innlagt på sykehus. 118 er tilkoplet respirator. Flere av sykehusene i Israel er fulle og har ikke plass til flere pasienter.

Til tross for mange smittede har relativt få dødd av korona i Israel per 100.000 innbyggere sammenlignet med mange andre land. I Israel har det vært 7 døde per 100.000 innbygger. I Italia har det vært 44,5 døde per 100.000 innbygger, mens i Frankrike er det 35,9 døde per 100.000.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart