Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israel bytter 700.000 koronavaksiner med Sør-Korea etter at palestinerne takket nei. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)

Nå har et annet land sagt ja til Pfizer-vaksinene palestinerne ikke ville ha

De palestinske myndighetene takket nei til over en million vaksinedoser fra Israel.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israel vil sende rundt 700.000 doser Pfizer-vaksiner med utløpsdato i slutten av juli til Sør-Korea. Det opplyser Israels statsminister Naftali Bennet, som kaller det en «vinn-vinn-situasjon» for begge land, skriver Times of Israel.

Opprinnelig hadde Israel inngått en avtale med palestinske myndigheter om å overføre vaksinene til dem, men palestinerne trakk seg plutselig fra den inngåtte avtalen. De mente vaksinene var for nær utløpsdatoen, til tross for at Israel brukte akkurat de samme vaksinene til å vaksinere sine tenåringer.

I henhold til avtalen som nå er signert med Sør-Korea vil Israel levere koronavaksinene til øyeblikkelig bruk. Til gjengjeld vil Israel få den samme mengden doser tilbake fra Sør-Korea senere i år.

– Vi fortsetter å beskytte livene til israelske borgere. Vaksinene er effektive og livreddende – det er et faktum. Vi ble enige om en byttehandel som er en vinn-vinn-situasjonen. Sør-Korea vil få vaksiner fra vårt eksisterende lager og vi vil få tilbakebetalt fra deres fremtidige ordre, sier statsministeren.

Avtalen mellom Israel og Sør-Korea er inngått i samarbeid med Pfizer. Over 5,6 millioner av Israels mer enn 9,3 millioner innbyggere har fått sitt først stikk. Av disse har rundt 5,2 millioner fått begge stikk og blitt fullvaksinert.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart