Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Krigen i 1948

Det har vært en viss debatt i israelske medier om krigen i 1948-49 ("frigjøringskrigen"). Det har vakt sterke følelser at "nye historikere" hevder at den israelske hæren var både sterkere, bedre utdannet og til og med større enn de samlede arabiske styrkene som ble sendt mot den.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Denne påstanden blir benektet på det sterkeste av folk som var med i 1948. De forteller hvor lite jødene hadde av våpen og ammunisjon å greie seg med.

 

Undertegnede mener å ha nok sakkunnskap til å kunne fastslå at begge parter har rett. I begynnelsen av krigen var jødene underlegne. De hadde nesten ikke håndvåpen og lite ammunisjon, for britene hadde jaktet nokså nidkjært på det jødene hadde. Tanks, artilleri, fly osv. hadde jødene praktisk talt ikke i det hele tatt. I stedet for kanoner hadde de noen ganske få «Davidkaer». De var hjemmelagde bombekastere, og de bråkte fælt, men gjorde liten skade.

 

Men Golda Meir ble sendt til USA for å samle inn penger. Og hun lyktes i å samle inn beløp som, etter den tids forhold, var enorme – blant jødene i USA. For disse pengene fikk jødene kjøpe våpen, mot kontant betaling. Ikke hos vestmaktene, de boikottet Israel. Nei, det var Josef Stalin som gav Tsjekkoslovakia lov til å selge våpen til jødenes stat. Disse våpnene berget den nyfødte staten. Og det er nok riktig at mot slutten av krigen var israelerne omtrent så overlegne som de «nye historikerne» hevder.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart