Golda Meir ble omtalt som en jernkvinne i israelsk politikk. Nå blir det film og TV-serie om den tidligere statsministeren.

Ny film og serie om «jernkvinnen»

Prisbelønnede skuespillere skal portrettere Golda Meir.

Oscar-vinner Helen Mirren skal spille Golda Meir, Israels eneste kvinnelige statsminister, i en ny biografisk spillefilm hvor handlingen er lagt til Jom Kippur-krigen. Produksjonen av «Golda» vil starte senere i år, ifølge Hollywood Reporter.

Det blir for øvrig ikke første gang at Meir blir portrettert av en Oscar-vinner. Ingrid Bergman spilte også Meir i filmen «A women called Golda» fra 1982.

Nyheten om en ny film om Meir, som ble omtalt som «jernkvinnen» i israelsk politikk, kommer kort tid etter nyheten om en annen stjernespekket produksjon om den tidligere israelske statsministeren. Den israelske skuespilleren Shira Haas, som ble Emmy-nominert for sin rolle i «Unorthodox», skal spille Meir i en TV-serie med navnet «Løvinnen».

Haas er for mange også kjent fra den populære israelske TV-serien «Shtisel», som nå er ute med sin tredje sesong på Netflix.

Den prisvinnende skuespilleren Helen Mirren skal portrettere Golda Meir i en ny film om den israelske statsministeren.

«Løvinnen» vil følge Meir fra hennes fødsel i Kiev og oppvekst i Milwaukee i USA, til hennes rolle i opprettelsen av Israel og hennes vei til å bli Israels første og så langt eneste kvinnelige statsminister. «Golda» vil derimot fokusere på den turbulente perioden i forbindelse med Jom Kippur-krigen.

Sammen med resten av Israel ble Meir og hennes bare mannlige kabinett overrasket da egyptiske, syriske og jordanske styrker angrep Israel i 1973. Den påfølgende blodige konflikten er for øvrig også filmatisert i den israelske TV-serien «Valley of tears», som er tilgjengelig på strømmetjenesten HBO.

Meir var statsminister i Israel fra 1969 til 1974. Hun var den tredje kvinnen i verden til å inneha vervet som statsminister, men den første til å være dette uten at familiemedlemmer tidligere hadde vært stats- eller regjeringsledere.

Meir besøker israelske styrker på Golanhøyden under Jom Kippur-krigen i 1973. (Foto: GPO)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart