Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny film og serie om «jernkvinnen»

Golda Meir ble omtalt som en jernkvinne i israelsk politikk. Nå blir det film og TV-serie om den tidligere statsministeren.
Prisbelønnede skuespillere skal portrettere Golda Meir.

Oscar-vinner Helen Mirren skal spille Golda Meir, Israels eneste kvinnelige statsminister, i en ny biografisk spillefilm hvor handlingen er lagt til Jom Kippur-krigen. Produksjonen av «Golda» vil starte senere i år, ifølge Hollywood Reporter.

Det blir for øvrig ikke første gang at Meir blir portrettert av en Oscar-vinner. Ingrid Bergman spilte også Meir i filmen «A women called Golda» fra 1982.

Nyheten om en ny film om Meir, som ble omtalt som «jernkvinnen» i israelsk politikk, kommer kort tid etter nyheten om en annen stjernespekket produksjon om den tidligere israelske statsministeren. Den israelske skuespilleren Shira Haas, som ble Emmy-nominert for sin rolle i «Unorthodox», skal spille Meir i en TV-serie med navnet «Løvinnen».

Haas er for mange også kjent fra den populære israelske TV-serien «Shtisel», som nå er ute med sin tredje sesong på Netflix.

Den prisvinnende skuespilleren Helen Mirren skal portrettere Golda Meir i en ny film om den israelske statsministeren.

«Løvinnen» vil følge Meir fra hennes fødsel i Kiev og oppvekst i Milwaukee i USA, til hennes rolle i opprettelsen av Israel og hennes vei til å bli Israels første og så langt eneste kvinnelige statsminister. «Golda» vil derimot fokusere på den turbulente perioden i forbindelse med Jom Kippur-krigen.

Sammen med resten av Israel ble Meir og hennes bare mannlige kabinett overrasket da egyptiske, syriske og jordanske styrker angrep Israel i 1973. Den påfølgende blodige konflikten er for øvrig også filmatisert i den israelske TV-serien «Valley of tears», som er tilgjengelig på strømmetjenesten HBO.

Meir var statsminister i Israel fra 1969 til 1974. Hun var den tredje kvinnen i verden til å inneha vervet som statsminister, men den første til å være dette uten at familiemedlemmer tidligere hadde vært stats- eller regjeringsledere.

Meir besøker israelske styrker på Golanhøyden under Jom Kippur-krigen i 1973. (Foto: GPO)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart