Dette huset var et av de første som ble bygget i Tel Aviv i 1909. Nå er det til salgs. (Foto: Creative Common)

Historisk villa i Tel Aviv til salgs

Et av de første husene som ble bygget i Tel Aviv er til salgs, men du må ha god råd for å kjøpe det.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En historisk bygning i 13 Lilienblum Street i Tel Aviv er lagt ut for salg. Bygningen ble påbegynt i 1909, samme året som Tel Aviv ble etablert, og var et av de første 66 husene som ble bygget i området som den gang het Ahuzat Bayit, skriver Times of Israel.

Huset eies i dag av en utenlandsk investor, så det er ikke fremmed for at en nordmann kan kjøpe det. Men da må du ha en dyp lommebok. Prisen for den 378 kvadratmeter store bygningen er 115 millioner kroner. Det betyr at kvadratmeterprisen er over 300.000 kroner kvadraten. Med på kjøpet får du ytterligere 537 kvadrameter med hage og eiendom.

Huset ble opprinnelig bygget av Mordechai Veisser og hans kone Hanna, som immigrerte til området i 1905, da det fremdeles var en del av det Ottomanske riket. De var en del av pionerene som gjorde Tel Aviv fra en øde strand til den metropolen den er i dag. En gate i Tel Aviv er oppkalt etter ekteparet.

Mordechai og Hanna Veisser på et ikke-datert bilde. (Foto: Wikipedia)

I 1917 fjernet tyrkerne hele den jødiske sivilbefolkningen i Jaffa og Tel Aviv med tvang, inkludert Veisser-familien og deres barn. Da de omsider kunne flytte tilbake hadde Mordechai Veisser dødd av sykdom. Bygningen har helt siden starten vært delt opp i flere leiligheter.

Bygget huset også Tel Avivs første politistasjon frem til 1933. Det har også vært en domstol i bygget og mange andre ulike aktiviteter.

I 2001 ble bygget renovert og utvidet med et ekstra kontorbygg. Da Tel Aviv ble utpekt som verdensarvsted av UNESCO i 2003, så ble ikke 13 Lilienblum, i motsetning til en rekke av nabobyggene, eksplisitt oppført for bevaring. Utbyggingsmulighetene vil likevel være begrenset.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart