Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Dette huset var et av de første som ble bygget i Tel Aviv i 1909. Nå er det til salgs. (Foto: Creative Common)

Historisk villa i Tel Aviv til salgs

Et av de første husene som ble bygget i Tel Aviv er til salgs, men du må ha god råd for å kjøpe det.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

En historisk bygning i 13 Lilienblum Street i Tel Aviv er lagt ut for salg. Bygningen ble påbegynt i 1909, samme året som Tel Aviv ble etablert, og var et av de første 66 husene som ble bygget i området som den gang het Ahuzat Bayit, skriver Times of Israel.

Huset eies i dag av en utenlandsk investor, så det er ikke fremmed for at en nordmann kan kjøpe det. Men da må du ha en dyp lommebok. Prisen for den 378 kvadratmeter store bygningen er 115 millioner kroner. Det betyr at kvadratmeterprisen er over 300.000 kroner kvadraten. Med på kjøpet får du ytterligere 537 kvadrameter med hage og eiendom.

Huset ble opprinnelig bygget av Mordechai Veisser og hans kone Hanna, som immigrerte til området i 1905, da det fremdeles var en del av det Ottomanske riket. De var en del av pionerene som gjorde Tel Aviv fra en øde strand til den metropolen den er i dag. En gate i Tel Aviv er oppkalt etter ekteparet.

Mordechai og Hanna Veisser på et ikke-datert bilde. (Foto: Wikipedia)

I 1917 fjernet tyrkerne hele den jødiske sivilbefolkningen i Jaffa og Tel Aviv med tvang, inkludert Veisser-familien og deres barn. Da de omsider kunne flytte tilbake hadde Mordechai Veisser dødd av sykdom. Bygningen har helt siden starten vært delt opp i flere leiligheter.

Bygget huset også Tel Avivs første politistasjon frem til 1933. Det har også vært en domstol i bygget og mange andre ulike aktiviteter.

I 2001 ble bygget renovert og utvidet med et ekstra kontorbygg. Da Tel Aviv ble utpekt som verdensarvsted av UNESCO i 2003, så ble ikke 13 Lilienblum, i motsetning til en rekke av nabobyggene, eksplisitt oppført for bevaring. Utbyggingsmulighetene vil likevel være begrenset.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart